Hoe ververs ik de iPad (bijwerken)?

Het is belangrijk voor alle medewerkers die met de iPad werken om te weten hoe het verversen op de iPad in zijn werk gaat. Dit zodat je op de groep altijd up tot date bent en alle doorgevoerde wijzigingen kunt zien. Er zijn een aantal zaken die we jullie daarom mee willen geven:
  • Een wijziging ingevoerd via het web staat nooit direct op een iPad.

• Een wijziging ingevoerd via iPad 1 staat nooit direct op iPad 2.

• Alle wijzigingen lopen via de centrale Bitcare en een vertraging is mogelijk.

Er zijn twee opties om ervoor te zorgen dat de laatst ingevoerde gegevens opgehaald worden op de iPad:

1. Mocht er een verschil zijn dan zou een 'refresh' in het hoofdscherm genoeg moeten zijn. Dit is het startscherm, waar je je vinger van boven naar beneden dient te trekken/swipen. Er komt dan een grijze balk in beeld. Als je het scherm loslaat dan gaat de app laden en als deze verdwenen is dan is de app klaar met laden.

2. De volgende manier om de iPad te verversen is op de groep pagina. Wanneer je de groep opent en alle kinderen ziet, kan je links onderin op de knop 'Verversen' klikken. Door dit te doen haalt hij de laatste gegevens van deze desbetreffende groep op. Dit is handig om de planning en activiteiten up to date te houden.

3. Een ander alternatief is dat je het desbetreffende kind opzoek in de contactenlijst. Deze contactenlijst kan je vinden door linksboven in het startscherm op jouw logo te drukken. Vervolgens druk je op het kind en ga je naar het profiel. In het profiel van het kind verversen (linksonder) helpt ook. Alle laatste gegevens van het kind worden dan opgehaald.

Indien de informatie niet goed staat nadat u beide opties heeft uitgevoerd is er nog 1 laatste optie: verwijderen van de lokale data.
Dit doe je op de volgende manier:

Stap 1
Ga naar het hoofdscherm van de iPad met de locatie(s) en groep(en).

Stap 2
Klik linksboven op de 3 strepen.

Stap 3
LET OP: het is belangrijk om eerst bij 'Info' te kijken of alle data is geupload. In de meeste gevallen zal dit zo zijn, ga door naar Stap 4.
Zo niet, neem dan contact met ons op via help@bitcare.com.

Stap 4
Klik op 'Verwijder lokale data'. Het kan een paar minuten duren voordat de iPad weer is opgestart.