Hoe voeg ik een foto van een kind toe op de iPad?

Er zijn twee opties voor het toevoegen van foto's bij een kind.

- Optie 1: direct vanuit de groep
- Optie 2: vanuit het profiel bij het kind

Optie 1
Stap 1
Je opent de Bitcare App.

Stap 2
Je bent nu op de home pagina. Klik op het logo van de groep waarin het kind zit waarbij je een foto wil toevoegen.

Stap 3
Klik op de profielfoto van het kind waarbij je een nieuwe foto wilt toevoegen.

Stap 4
Nu opent er een scherm waarop je de aanwezigheid en activiteiten kan registreren en naar het profiel kan gaan. Je klikt op het poppetje links onderin:

Stap 5
Direct een foto maken: druk op het camerasymbool om direct een nieuwe foto te maken. Als je de foto hebt gemaakt verschijnt er automatisch een voorvertoning en kan je rechtsonder op 'Gebruik' klikken om deze foto te gebruiken of linksonder op 'Opnieuw' klikken om een nieuwe foto te maken. Vervolgens selecteer je de foto door kort met je vinger erop te drukken en druk je op 'Gereed'.
Fotoalbum: als je een foto wil gebruiken die je al eerder met de iPad hebt gemaakt. Druk kort op de foto die je wil selecteren en vervolgens op 'Gereed'.
Let op: je kunt ook meerdere foto's selecteren door er op te drukken.
Let op: je kunt ook groepsfoto's versturen. Voor meer informatie, zie: Groepsfoto versturen naar meerdere kinderen

Optie 2: vanuit het profiel bij het kind:
Stap 1
Je opent de Bitcare App.

Stap 2
Je bent nu op de Start pagina. Klik op het logo van de groep waarin het kind zit waarbij je een foto wil toevoegen.

Stap 3
Klik op de profielfoto van het kind waarbij je een nieuwe foto wilt toevoegen.

Stap 4
Nu opent er een scherm waarop u de aanwezigheid en activiteiten kan registreren en naar het profiel kan gaan. Je klikt op het poppetje links onderin:

Stap 5
Je klikt in het menu aan de linkerkant op 'Foto's'.

Stap 6
Klik rechtsboven op het plusje

Stap 7
Direct een foto maken: druk op het camerasymbool om direct een nieuwe foto te maken. Als je de foto hebt gemaakt verschijnt er automatisch een voorvertoning en kan je rechtsonder op 'Gebruik' klikken om deze foto te gebruiken of linksonder op 'Opnieuw' klikken om een nieuwe foto te maken. Vervolgens selecteer je de foto door kort met je vinger erop te drukken en druk je op 'Gereed'.
Fotoalbum: als je een foto wil gebruiken die je al eerder met de iPad heeft gemaakt. Druk kort op de foto die je wilt selecteren en vervolgens op 'Gereed'.
Let op: je kunt ook meerdere foto's selecteren door er op te drukken.