Hoe voeg ik relaties toe en hoe kan ik ze koppelen aan andere kinderen (bv. de broer/zus)?

Hoe voeg ik relaties toe in het kindprofiel?

Bij het aanmelden van een kind in Bitcare worden de ouders direct ook aangemaakt. Andere relaties, zoals de opa, oma, stiefouder, voogd, broer, zus, oppas of dokter kun je ook toevoegen en koppelen aan het kind. Deze personen hoeven maar één keer aangemaakt te worden. Hoe je dit doet lees je hieronder.

Let op:
  1. Alleen de kinderopvang kan deze relaties toevoegen en koppelen aan het kind. Ouders kunnen deze relaties niet toevoegen.
  2. Toegang tot de Bitcare Ouder app kan alleen verleend worden aan de ouders, de stiefouders en de voogden van het kind.

Relatie toevoegen

Stap 1
Zoek het kind op en klik links op 'Relaties'.

Stap 2
Klik op '+' om een nieuwe relatie toe te voegen.

Stap 3
Stel de ‘Relatie’ en het ‘Type’ in en selecteer de naam van het contact.

Let op: kies bij ‘Type’ voor ‘Bestaand’ als het contact al in Bitcare bestaat. Kies bij ‘Type’ voor ‘Creëer nieuw’ als het contact nog niet bestaat en vul de naam en contactgegevens van de contactpersoon in.

Kan ophalen = geeft aan of deze persoon het kind mag ophalen.
Noodsituatie = geeft aan of deze persoon in een noodsituatie gecontacteerd moet worden.

De relatie is inclusief de bovenstaande informatie ook zichtbaar op de iPad en in de Ouder app.