Hoe voeg ik relaties toe en kan ik ze koppelen aan andere kinderen (bv. broer/zus)?

Hoe voeg ik relaties toe en kan ik ze koppelen aan andere kinderen (bv. broer/zus)?

Ouders worden direct aangemaakt bij de aanmaak van het kind in Bitcare. Andere relaties, bijvoorbeeld opa’s, oma’s, stiefouder, voogd(es), broer/zus, oppas of dokter kun je toevoegen en koppelen aan het kind. Deze personen hoeven maar één keer aangemaakt te worden in Bitcare en dat kan op de onderstaande manier.

Let op:
  1. De kinderopvang dient deze relaties toe te voegen bij het kind. Ouders kunnen deze relaties niet toevoegen.
  2. Toegang tot Bitcare Ouder app kan alleen verleend worden aan de ouders, stiefouders en voogd van het kind.

Relatie toevoegen

Stap 1
Zoek het kind op en ga naar het tabblad 'Relaties'.

Stap 2
Klik op het '+' om een nieuwe relatie toe te voegen.

Stap 3
Stel de ‘Relatie’ en het ‘Type’ in en selecteer de naam van het contact.

Let op: kies bij ‘Type’ voor een ‘Bestaand’ als het contact al bestaat. Kies bij ‘Type’ voor ‘Creëer nieuw’ als het contact nog niet bestaat en vul de naam en contactgegevens van de contactpersoon in.

Kan ophalen = geeft aan of deze persoon het kind mag ophalen
Noodsituatie = geeft aan of deze persoon in een noodsituatie gecontacteerd moet worden
De relatie met bovenstaande informatie is ook zichtbaar op de iPad en Ouder app.