Hoe voeg ik relaties toe en kan ik ze koppelen aan andere kinderen (bv. broer/zus)?

Hoe voeg ik relaties toe en hoe kan ik ze koppelen aan andere kinderen (bv. de broer/zus)?

Bij het aanmelden van een kind in Bitcare, worden de ouders direct aangemaakt. Andere relaties, zoals de opa, oma, stiefouder, voogd, broer, zus, oppas of dokter kun je toevoegen en koppelen aan het kind. Deze personen hoeven maar één keer aangemaakt te worden. Dit kan op de onderstaande manier.

Let op:
  1. De kinderopvang dient deze relaties toe te voegen en te koppelen aan het kind. Ouders kunnen deze relaties niet toevoegen.
  2. Toegang tot de Bitcare Ouder app kan alleen verleend worden aan de ouders, stiefouders en voogden van het kind.

Relatie toevoegen

Stap 1
Zoek het kind op en ga naar het tabblad 'Relaties'.

Stap 2
Klik op '+' om een nieuwe relatie toe te voegen.

Stap 3
Stel de ‘Relatie’ en het ‘Type’ in en selecteer de naam van het contact.

Let op: kies bij ‘Type’ voor ‘Bestaand’ als het contact al bestaat. Kies bij ‘Type’ voor ‘Creëer nieuw’ als het contact nog niet bestaat en vul de naam en contactgegevens van de contactpersoon in.

Kan ophalen = geeft aan of deze persoon het kind mag ophalen.
Noodsituatie = geeft aan of deze persoon in een noodsituatie gecontacteerd moet worden.
De relatie met bovenstaande informatie is ook zichtbaar op de iPad en Ouder app.