Hoe voer ik een (flex-, extra-, credit of bonus) planning in via de website?

Hoe voer ik een (flex-, extra-, credit of bonus) planning in via de website?

Wij adviseren om ouders zoveel mogelijk zelf te laten plannen via de Ouder app. Dit komt altijd als een verzoek binnen en de opvang hoeft dan enkel nog goed of af te keuren via 'Nog te doen'. Wanneer ouders geen verzoek hebben ingevoerd voor het kind kan je als opvang deze planning invoeren. Er zijn in totaal vier verschillende planningen waar je uit kunt kiezen.
  1. Flex rooster: Flex rooster gebruik je bij kinderen die "flexibel" op de planning gezet kunnen worden en dus geen vaste dagen hebben dat zij in de week komen. Let op: Wij adviseren deze optie enkel indien je factureert op 'realisatie' (in/uitklokken) in plaats van 'planning'.
  2. Extra planning: Extra planning gebruik je bij kinderen met een vaste planning maar die incidenteel een extra dag komen.
  3. Bonus planning: Bonus planning kan je gebruiken bij kinderen die een dag komen wennen. Een bonus planning is 'gratis'.
  4. Credit planning: Als de kinderopvang werkt met credit planning dan bouw je mogelijk credit uren op voor nationale feestdagen en/of verlof en/of ziekte. Dit zijn dagen waarvoor je betaald hebt, maar niet bent gekomen. Vaak wordt Credit planning niet gebruikt, maar wordt er geruild. Let op! Niet elke kinderopvang werkt met een credit planning. Dit is via de 'Instellingen' apart in te stellen. Neem eerst contact op via help@bitcare.com indien je dit wilt gaan gebruiken.

Flex-, extra-, credit- of bonus planning invoeren via de website

Stap 1
Klik op de Startpagina op 'Kinderen'.

Stap 2
Zoek het desbetreffende kind op waarbij je een planning wilt registeren en klik op de naam.

Stap 3
Je zit nu in het profiel van het kind. Klik links op het tabblad 'Planning'.

Stap 4
Klik op de dag waarop je het iets wilt inplannen en klik op het type planning die je wilt toevoegen.

Stap 5
Controleer de datum, pas eventueel de tijd aan en selecteer de juiste groep en klik op 'Bewaar'.