Hoe voer ik een medewerker in?

Hoe voer ik een medewerker in?

Je kunt verschillende typen medewerkers invoeren. Bitcare ondersteunt behalve contracten met werknemers en stagiaires ook contracten/afspraken met externen zoals gedetacheerden, uitzendkrachten, vrijwilligers en ZZP’ers. In deze helpfile wordt uitgelegd hoe je een medewerker toevoegt aan je organisatie.

Stap 1
Ga naar Start, en klik daarna op Medewerkers. 

Stap 2
Hier zie je alle mensen die actief betrokken zijn bij de organisatie. Om een nieuwe medewerker toe te voegen, klik je rechtsboven op het plusteken.


Stap 3
In het eerste scherm voer je de basisgegevens van de medewerker en verdere gegevens in. 
Klik op volgende.

Stap 4
In het volgende scherm kun je de reguliere werktijden van de medewerker invullen. 
Nadat deze zijn ingevuld, klik je op volgende. 

Stap 5
Selecteer het om welk type werknemer het gaat.
Wel type je hier kiest is afhankelijk voor de contractinstellingen/afspraken die hebt gemaakt. 

Wanneer je hier op 'Bewaar ingevoerde gegevens en sluiten' klikt, zal alle informatie die tot dusver is ingevoerd bewaard worden. 

Je kunt er voor kiezen om meer details van je medewerkers toe te voegen in de schermen die volgen, denk hierbij aan persoonsgegevens, contractinformatie en contractafspraken zoals salaris en verlof. 
Deze gegevens zijn noodzakelijk wanneer je gebruik maakt van het salarispakket van Bitcare. Deze informatie is bijvoorbeeld nodig voor het genereren van de loonstroken. Wanneer je meer details wilt invoeren, klik je rechts onderin op 'Volgende'.

Stap 6
Voer de persoonsgegevens juist in. 
Wanneer je werkt met het Bitcare Intakeformulier, kun je deze gegevens voor de invoer al opvragen bij de medewerker, zodat je deze gegevens niet later nog hoeft op te vragen bij de medewerker, en moet aanvullen.  

Stap 7
In het volgende scherm, kun je de arbeidsvoorwaarden, het type contract (standaard, oproepkracht, min-max, of jaaruren) selecteren en verdere contractdetails invoeren. 
Deze gegevens worden vanuit de instellingen ingeladen. 
 


Stap 8
In dit scherm kun je de afspraken rondom salaris, verlof, vakantiegeld, en eventueel ATV en de eindejaarsuitkering toevoegen.
Klik op volgende.

Stap 9
Hier krijg je vaste loonafspraken te zien die eventueel van toepassing zijn in jullie organisatie. 

Stap 10
In het laatste scherm voeg je de contactgegevens toe en kun je een contract laten genereren op basis van een sjabloon. Ook kun je in dienst taken van de medewerker laten genereren, voor een soepele onboarding. 
Wanneer alles klopt, klik je op 'Bewaar' en de medewerker is aangemaakt.

Let op: Wanneer je de overige stappen niet doorloopt en je Bitcare voor de salarisverwerking gebruikt, moet je later alsnog enkele gegevens aanvullen, zoals geboortedatum, adresgegevens en salarisgegevens.

  • Related Articles

  • Medewerkers toevoegen

   In dit document leggen wij uit hoe je een medewerker aanmaakt met Bitcare (bijlage 1) en Bitcare Personeel (bijlage 2) en welke gegevens hiervoor van belang zijn.  Het aanmaken van een medewerker in Bitcare gaat zeer gemakkelijk en snel. Je bent per ...
  • Opstarten met Bitcare

   Wat leuk dat je aan de slag gaat met Bitcare! In dit opstart document staat stapsgewijs uitgelegd welke handelingen je moet verrichten om een goede start met Bitcare te maken. Deze handleiding is gericht op de web app. Je vindt de handleiding in de ...
  • Kind en Ouders invoeren

   In dit document leggen wij uit hoe je een kindje en zijn of haar ouder(s) aanmaakt en welke gegevens hiervoor van belang zijn. Het aanmaken van een kindje in Bitcare gaat zeer gemakkelijk en snel. Je bent per kindje ongeveer 5 minuten bezig en dan ...
  • Hoe voeg ik een nieuw kind toe in Bitcare?

   Nieuwe kinderen kunnen op twee manieren worden toegevoegd in Bitcare: Door de ouder via het online inschrijfformulier. Meer informatie hierover vind je in de volgende helpfile: Online inschrijven voor ouders via online inschrijfformulieren Door de ...
  • Beginnen met - De eerste stappen

   Deze handleiding is opgebouwd uit verschillende stappen. Wanneer je deze stappen hebt doorlopen, is de organisatie volledig ingericht.  Bij de verschillende stappen kun je op de titel doorklikken naar de bijbehorende helpfiles.  Stap 1 : De eerste ...