Hoe werkt het gehele proces van het goedkeuren van documenten

Hoe werkt het gehele proces van het goedkeuren van documenten

Wanneer je een document toevoegt aan het dossier van een medewerker waaraan meerdere mensen deel hebben genomen, wil je dat dit eerst goed gecontroleerd wordt alvorens het in het dossier verwerkt wordt. Hier is de functie van het goedkeuren van documenten erg handig voor. Met deze functie kun je een document toevoegen aan het dossier van de medewerker en vervolgens aangeven wie dit document goed moeten keuren. Een voorbeeld hiervan kan een beoordelingsgesprek zijn tussen manager en medewerker. Beide waren aanwezig bij het gesprek en daarom is het belangrijk dat beide het document goedkeuren dat aan het dossier van de medewerker komt te hangen.

Stap 1
Voeg eerst een document toe aan het dossier van de medewerker dat goedgekeurd kan worden. Welke types dit zijn, kun je in deze helpfile vinden: 'Welke documenttypes kan ik laten goedkeuren'

Stap 2
Vink de optie 'Goedkeuren' aan en kies vervolgens wie het document goed moeten keuren.
Stap 3
Wanneer het document bewaard wordt, zal er een melding naar de gekozen personen gestuurd worden.

Stap 4
Vanuit de melding kan het document goedgekeurd worden door op de link te klikken van het document.