Hoe wijzig ik de contract verantwoordelijke ouder van het kind via de website?

Hoe wijzig ik de contract verantwoordelijke ouder van het kind via de website?

Binnen Bitcare is het mogelijk om één ouder te koppelen als contract verantwoordelijke ouder. Dit is de ouder die de facturen en jaaropgave ontvangt per mail vanuit Bitcare en kinderopvangtoeslag aangevraagd heeft. Mocht er toch een verkeerde contract verantwoordelijke ingesteld zijn dan kun je dit eenvoudig wijzigen binnen de details van het contract.

Belangrijk: Het is echter niet aan te raden om de contract verantwoordelijke ouder tijdens het jaar te veranderen in verband met de jaaropgave.

Contract verantwoordelijke ouder wijzigen

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'. Klik vervolgens op het kopje 'Kinderen'.

Stap 2
Zoek het kind op waarvan je de contract verantwoordelijke wilt wijzigen en klik vervolgens op de (contract)datum die onder de naam van het kind vermeld staat.

Stap 3
Je zit nu in het contract van het kind. Klik op 'Details'.
Je ziet aan de linkerkant 'Verantwoordelijke' staan. Klik op het potlood om deze aan te passen.

Stap 4
Bij 'Verantwoordelijke' selecteer je de juiste persoon. Klik op 'Bewaar' om het op te slaan.