Hoe zet ik een nieuwe loonperiode klaar?

In deze helpfile leggen wij je uit hoe je een loonperiode kunt klaar zetten, zodat de Salaris Experts met je verloning aan de slag kunnen.

Stap 1
Elke maand dien je in Bitcare de salarisronde klaar te zetten.
Ga naar 'Nog te doen' en klik door naar het kopje 'Salaris'.

Stap 2
Selecteer rechtsboven het bedrijf en linksboven de maand.
Klik vervolgens op de groene button 'Rapporteer de salarismutaties' [jaar] - [periode]

Stap 3
Het mutatieformulier voor de gekozen periode wordt dan aangemaakt.
Je ziet op dit formulier een aantal tabbladen, welke hieronder kort worden beschreven. Een gedetailleerdere beschrijving kun je terugvinden in de helpfiles waar hieronder naar wordt doorgelinkt.

1. Contracten: Hier zie je de nieuwe medewerkers welke deze maand starten, de medewerkers welke deze maand uit dienst gaan en de medewerkers waarvan het contract in deze maand is verlengt;
  2. Planning: In dit scherm zie je bovenin de nog-goed-te-keuren mutaties rond overwerk, verlof en extra gewerkte uren en onder in het scherm de verzoeken welke reeds zijn goedgekeurd;
  3. Declaraties: In dit scherm zie je bovenin de nog-goed-te-keuren onkostendeclaraties en onder in het scherm welke reeds is goedgekeurd.
  4. Wijzigingen: Hier vul je per medewerker de wijzigingen in welke voor de verschillende medewerkers nog moeten worden doorgevoerd.
  5. Mutaties: Hier zie je per medewerker de wijzigingen die voor de verschillende medewerkers al zijn doorgevoerd.
  6. Overzicht: Hier krijg je een samenvatting en kun je een algemene opmerking toevoegen en de betaaldatum invoeren.

Onze Salaris Experts kunnen aan het werk zodra je in de laatste tab de betalingsdatum van de periode hebt ingevuld en op verstuur hebt geklikt.

Wanneer je iedere maand de stappen zorgvuldig doorloopt dan kan er niets fout gaan. Wij staan met veel plezier voor je klaar!