Hoe zet ik een nieuwe loonperiode klaar?

Hoe zet ik een nieuwe loonperiode klaar?

In deze helpfile leggen wij je uit hoe je een loonperiode kunt klaar zetten, zodat de Salaris Experts met jouw verloning aan de slag kunnen.

Stap 1
Elke maand dien je in Bitcare de salarisronde klaar te zetten. Je kunt een nieuwe salarisronde klaarzetten door in het tabblad ‘Nog te doen’ >‘Salaris’.

Stap 2
Je kiest linksboven het bedrijf welke je wilt verlonen en rechtsboven de maand.

Stap 3
Selecteer het bedrijf en periode waarvoor je de mutaties voor de maand/loonperiode wilt invoeren en klik op de groene button ‘Rapporteer de salarismutaties <periode> - <jaar>’. 

Het mutatieformulier voor de gekozen maand wordt aangemaakt.

Je ziet op dit formulier een aantal tabbladen, welke hieronder kort worden beschreven. Je kunt gedetailleerde informatie per tabblad vinden in de andere helpfiles, in deze map.


 1. Contracten: hier zie je de nieuwe medewerkers welke deze maand starten, de medewerkers welke deze maand uit dienst gaan en de medewerkers waarvan het contract in deze maand is verlengt.
 2. Planning: In dit scherm zie je bovenin de nog goed te keuren mutaties rond overwerk, verlof en extra gewerkte uren en onder in het scherm de verzoeken welke reeds zijn goedgekeurd.
 3. Declaraties: In dit scherm zie je bovenin de nog goed te keuren onkostendeclaraties en onder in het scherm wat reeds is goedgekeurd.
 4. Wijzigingen: Hier vul je per medewerker de wijzigingen in welke voor de verschillende medewerkers moeten worden doorgevoerd.
 5. Mutaties: Hier zie je per medewerker de wijzigingen die voor de verschillende medewerkers al zijn doorgevoerd.
 6. Doorsturen: Hier krijg je een samenvatting, kunt u een algemene opmerking toevoegen en de betaaldatum invoeren.
Onze Salaris Experts kunnen aan het werk zodra je  in de laatste tabde betalingsdatum van de maand/loonperiode hebt ingevuld en op verstuur hebt geklikt.

Wanneer je iedere maand de stappen zorgvuldig doorloopt dan kan er niets fout gaan. Wij staan met veel plezier voor je klaar!
  • Related Articles

  • Hoe plan ik een medewerker op één of meerdere locaties en groepen?

   Bij het tabblad 'Arbeidsrelatie' van de medewerker kan een medewerker gekoppeld worden aan één of meerdere locaties en groepen. Stap 1 Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'. Stap 2 Klik op het kopje 'Medewerkers' en ...
  • Hoe kan ik in één keer meerdere prijzen aanpassen voor kinderen? (prijsverhoging)

   Mocht je een nieuw tarief gaan hanteren (bijvoorbeeld in het nieuwe jaar) en dit niet per kind in willen stellen dan kan je in één keer alle prijzen verhogen met Bitcare. In deze helpfile leggen we uit hoe je het uurtarief kan verhogen.  Kijk je ...
  • Hoe zet ik loonheffingskorting aan/uit?

   Het kan zijn dat de loonheffing bij een medewerker gedurende het contract aan- of uitgezet moet worden. In deze helpfile wordt uitgelegd hoe dit correct ingesteld kan worden in de arbeidsrelatie van de medewerker.  Stap 1 Log in op app.bitcare.com of ...
  • Hoe ziet het Full Service Proces eruit?

   Wanneer je jouw salarisadministratie hebt uitbesteed aan Bitcare dan betekent dit een verloning met meer inzicht en meer controle.  In het Full Service proces zal u optimaal samenwerken met onze Salaris Experts. De mutaties, concept loonstroken en ...
  • Hoe wijzig ik de minimale en maximale leeftijd van de kinderen in een groep op het web?

   Hoe wijzig ik de minimale en maximale leeftijd van de kinderen in een groep op het web? Nieuwe groepen kunnen leiden tot een andere groepsindeling. Binnen Bitcare zijn de leeftijden van de kinderen eenvoudig aan te passen. Stap 1 Je logt in op ...