Loonheffing aan- of uitzetten in Bitcare

Hoe zet ik loonheffingskorting aan/uit?

Het kan zijn dat de loonheffing bij een medewerker gedurende het contract aan- of uitgezet moet worden. In deze helpfile wordt uitgelegd hoe dit correct ingesteld kan worden in de arbeidsrelatie van de medewerker.

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2
Op de startpagina klik je op 'Medewerkers'. Zoek de desbetreffende medewerker.

Stap 3
Kies links in het menu voor 'Arbeidsrelatie', en klik op het tabblad 'Instellingen belasting'.

Stap 4
Klik vervolgens op het potloodje om wijzigingen aan te brengen in de instellingen voor de belasting.
Zet vervolgens de heffingskorting op 'Ja' of op 'Nee' en scroll naar beneden en klik op bewaar**.
** Stel dat een medewerker een periode van het contract wel heffingskorting wilt en een andere periode niet, moet er een einddatum worden gegeven aan de actieve instellingen voor de belasting. Als einddatum wordt 1 dag voor de begindatum van de nieuwe instellingen gekozen.

Stap 5
Mocht je vervolgens in willen stellen dat de heffingskorting aan of uit moet staan vanaf een bepaalde datum kies je voor het '+' boven het potloodje in het tabblad 'Instellingen belasting'. Hier kies je vervolgens de maand wanneer de heffingskorting moet ingaan. Klik op bewaar en zet de heffingskorting op aan of uit.