Hoe zorg ik ervoor dat ziekte bij een kind met een vast contract niet in rekening wordt gebracht?

Hoe zorg ik ervoor dat ziekte bij een kind met een vast contract niet in rekening wordt gebracht?

Helaas kan het voorkomen dat kinderen langdurig ziek raken. De opvang besluit in zulke gevallen vaak tijdens de periode van langdurige ziekte niet in rekening te brengen. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je dit als Nederlandse organisatie of als Belgische organisatie in kunt stellen.

Nederland

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'. Klik vervolgens op het kopje 'Kinderen'.

Stap 2
Zoek het desbetreffende kind en klik op het tabblad 'Contract'.

Stap 3
Je zit nu in de 'Planning' van het kind. Klik op het potloodje achter de desbetreffende planning die je wilt aanpassen.
Je kunt door de data en balkjes van de tijden op elkaar te schuiven de planning tijdelijk stopzetten.

Stap 4
Nadat je dit hebt gedaan ga je de prijs in het contract tijdelijk stopzetten. Klik daarvoor op het tabblad 'Contracten' en vervolgens op het kopje 'Prijzen'.

Stap 5
Vervolgens klik je achter de prijsregel op het potloodje om de prijs te bewerken. Kies hier voor 'Beëindig de prijs' op een bepaalde datum.
Zodra het kind weer beter is voer je de prijs opnieuw in.

Vervolgens voer je de datum in en klik je op 'Bewaar'. Het kind wordt na deze datum niet meer in rekening gebracht.

België

Voor Belgische klanten met IKG is er de knop ‘geoorloofd afwezig’. Dit houdt in dat de ouder niet hoeft te betalen, geen boete krijgt en het saldo van respijtdagen onveranderd blijft.

Stap 1
‘Toegestaan afwezig’ is uitzonderlijk en kan daarom alleen ingevoerd worden vanuit de lijst met activiteiten op de website. Door naar het tabblad ‘Activiteiten’ van het desbetreffende kindje te gaan kunt u op het laatste symbool ‘Toegestaan afwezig’ klikken.

Stap 2
U komt vervolgens in het volgende scherm. U kunt hier een keuze maken tussen een enkele dag of meerdere dagen en eventueel een notitie toevoegen. Om de toegestane afwezigheid te bevestigen dient u op de ‘Bewaar’ te klikken.

Stap 3
Nadat u dit heeft gedaan gaat u de prijs in het contract tijdelijk stopzetten. In het contract van het kindje klikt u op het tabblad 'Prijzen'.

Stap 4
Vervolgens klikt u achter de prijsregel op het potloodje om de prijs te bewerken. Hier kiest u ervoor om de prijs te beëindigen op een bepaalde datum.
Zodra het kindje weer beter is voert u de prijs opnieuw in.

Vervolgens voert u de datum in en klikt u op 'Bewaar'. Het kindje wordt na deze datum niet meer in rekening gebracht.