Hoe voer ik een collectieve vrije dag in?

Een collectieve vrije dag is een dag die in Bitcare gezet kan worden voor alle (of een deel van de) medewerkers zodat er een vrije dag voor iedereen tegelijk wordt aangevraagd. Een medewerker hoeft deze dag niet zelf aan te vragen, de organisatie doet dit voor haar medewerkers. Een voorbeeld van een collectieve vrije dag is Goede Vrijdag. Deze dag is officieel geen wettelijke feestdag, maar sommige organisaties zijn dan dicht en medewerkers moeten vrij vragen voor deze dag. Hoe je de collectieve vrije dag(en) in kunt stellen, wordt hieronder uitgelegd.

Stap 1
Ga op organisatieniveau naar het menu 'Verlof en verzuim'

Stap 2
Ga naar het tabblad 'Jaar mutaties'

Stap 3
Kies 'Collectieve vrije dag'

Stap 4
In het scherm dat verschijnt kan je instellen wanneer de medewerkers een vrije dag opnemen en voor welke bedrijven dit geldt.

Stap 5
Wanneer je het data traject hebt ingesteld, kan je eventueel nog mensen uitvinken voor wie deze collectieve vrije dag niet van toepassing is. Wanneer je vervolgens op 'Bewaar' klikt zal de verlofdag bij al je medewerkers worden toegevoegd en zal dit van het verlofsaldo van de medewerker af gaan.