IKG facturatie binnen Bitcare

IKG facturatie binnen Bitcare

IKG facturatie binnen Bitcare

Bitcare ondersteunt factureren volgens de regels van Kind en Gezin. Wij hanteren de terminologie die wordt gebruikt door Kind en Gezin en in deze help file wordt inzichtelijk gemaakt hoe een IKG factuur binnen Bitcare eruit ziet.

In Bitcare hanteren wij de onderstaande IKG terminologie:

 • Aanwezigheid 1/2 dag

 • Aanwezigheid 1 dag

 • Gerechtvaardigde afwezigheid 1/2 dag

 • Gerechtvaardigde afwezigheid 1 dag

 • Ongerechtvaardigde afwezigheid 1/2 dag

 • Ongerechtvaardigde afwezigheid 1 dag

De bovenstaande termen worden op verschillende manieren weergegeven op de factuur. Onderstaand wordt voor verschillende situaties de IKG factuur vanuit Bitcare weergegeven. De situaties die onderstaand behandeld worden hebben te maken met het factureren bij afwezigheid met of zonder resterende respijtdagen.


Hele dag gepland en halve dag afwezig (met voldoende respijtdagen)

Op onderstaande factuur is Milan een halve dag afwezig geweest, terwijl hij een hele dag op de planning stond.Hele dag gepland en halve dag afwezig (zonder voldoende respijtdagen)

Op onderstaande factuur is Milan een halve dag afwezig geweest, terwijl hij een hele dag op de planning stond. Milan had geen respijtdagen meer.Hele dag gepland en hele dag afwezig (met 0.5 respijtdagen over)

Op onderstaande factuur is Milan een hele dag afwezig geweest, terwijl hij een hele dag op de planning stond. Milan had nog 0.5 respijtdagen over.


Hele dag gepland en hele dag afwezig (zonder respijtdagen)

Op onderstaande factuur is Milan een hele dag afwezig geweest, terwijl hij een hele dag op de planning stond. Milan had geen respijtdagen meer.


Halve dag gepland en halve dag afwezig (zonder respijtdagen)

Op onderstaande factuur is Milan een halve dag afwezig geweest, terwijl hij een halve dag op de planning stond. Milan had geen respijtdagen meer.


Mocht u naar aanleiding van deze help file nog vragen hebben kunt u deze mailen naar help@bitcare.com of bellen naar +31(0)85 4015151.

  • Related Articles

  • Video: factureren

   In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je kunt factureren via Bitcare. Wanneer je de stappen uit de video volgt kun je de volledige facturatie van Bitcare doorlopen. Super handig wanneer je voor het eerst gaat factureren!
  • Hoe kan ik 1/3 dagen (IKG) instellen binnen Bitcare?

   Sinds 1 juni 2017 heeft Kind en Gezin het mogelijk gemaakt dat elke kinderopvang organisatie die met IKG werkt nu ook 1/3 dagen (< 3 uur) in rekening kan brengen en daarvoor subsidie kan ontvangen.  Stap 1 Ga naar app.bitcare.com en log in als u nog ...
  • Facturatie voorbereidingen

   Wanneer een van onze consultants langskomt voor de opstart, worden deze instellingen doorlopen. Indien je later hebt besloten om de facturatie via Bitcare te gaan doen kan je de instellingen aan de hand van onderstaande stappen zelfstandig instellen. ...
  • Eerste keer factureren met Bitcare

   In de handleiding, bijgevoegd als bijlage, leggen we het gehele facturatie proces uit in 6 simpele stappen: Eerste controle Stap 1 - Conceptfacturen aanmaken Stap 2 - Concept facturen controleren Fout in een Concept factuur herstellen Stap 3 - ...
  • IKT-mix binnen Bitcare

   Vanaf 2020 kan je als organisator werken met het systeem van IKT-mix. Onder ‘IKT-mix’ verstaan we het aanbieden van plaatsen aan inkomenstarief én plaatsen met vrije prijs binnen één en dezelfde locatie. Onderstaand vind je een voorbeeld van hoe deze ...