IKG facturatie binnen Bitcare

IKG facturatie binnen Bitcare

IKG facturatie binnen Bitcare

Bitcare ondersteunt factureren volgens de regels van Kind en Gezin. Wij hanteren de terminologie die wordt gebruikt door Kind en Gezin en in deze help file wordt inzichtelijk gemaakt hoe een IKG factuur binnen Bitcare eruit ziet.

In Bitcare hanteren wij de onderstaande IKG terminologie:

 • Aanwezigheid 1/2 dag

 • Aanwezigheid 1 dag

 • Gerechtvaardigde afwezigheid 1/2 dag

 • Gerechtvaardigde afwezigheid 1 dag

 • Ongerechtvaardigde afwezigheid 1/2 dag

 • Ongerechtvaardigde afwezigheid 1 dag

De bovenstaande termen worden op verschillende manieren weergegeven op de factuur. Onderstaand wordt voor verschillende situaties de IKG factuur vanuit Bitcare weergegeven. De situaties die onderstaand behandeld worden hebben te maken met het factureren bij afwezigheid met of zonder resterende respijtdagen.


Hele dag gepland en halve dag afwezig (met voldoende respijtdagen)

Op onderstaande factuur is Milan een halve dag afwezig geweest, terwijl hij een hele dag op de planning stond.Hele dag gepland en halve dag afwezig (zonder voldoende respijtdagen)

Op onderstaande factuur is Milan een halve dag afwezig geweest, terwijl hij een hele dag op de planning stond. Milan had geen respijtdagen meer.Hele dag gepland en hele dag afwezig (met 0.5 respijtdagen over)

Op onderstaande factuur is Milan een hele dag afwezig geweest, terwijl hij een hele dag op de planning stond. Milan had nog 0.5 respijtdagen over.


Hele dag gepland en hele dag afwezig (zonder respijtdagen)

Op onderstaande factuur is Milan een hele dag afwezig geweest, terwijl hij een hele dag op de planning stond. Milan had geen respijtdagen meer.


Halve dag gepland en halve dag afwezig (zonder respijtdagen)

Op onderstaande factuur is Milan een halve dag afwezig geweest, terwijl hij een halve dag op de planning stond. Milan had geen respijtdagen meer.


Mocht u naar aanleiding van deze help file nog vragen hebben kunt u deze mailen naar help@bitcare.com of bellen naar +31(0)85 4015151.

  • Related Articles

  • Informatie over respijtdagen voor IKT kinderen (België)

   Onderstaand vind je informatie over respijtdagen voor IKT knderen binnen Bitcare.  Enkel kinderen met een 'IKT contract' hebben respijtdagen binnen Bitcare. Respijtdagen worden per kalenderjaar berekend. Het aantal respijtdagen is gebaseerd op vijf ...
  • Aanduiding Kind en Gezin / IKG contracten

   Stap 1 Log in U logt in op app.bitcare.com of als u al ingelogd bent klikt u op "Start" Stap 2 Op de home pagina klikt u op "kinderen" Stap 3 Zoek het kind waarvan u aan wil duiden dat het kind een Kind en Gezin (IKG) contract heeft. Klik op de ...
  • Hoe kan ik 1/3 dagen (IKG) instellen binnen Bitcare?

   Sinds 1 juni 2017 heeft Kind en Gezin het mogelijk gemaakt dat elke kinderopvang organisatie die met IKG werkt nu ook 1/3 dagen (< 3 uur) in rekening kan brengen en daarvoor subsidie kan ontvangen.  Stap 1 Ga naar app.bitcare.com en log in als u nog ...
  • IKG Webservice Service: automatische kindcode en tarief koppeling met Kind & Gezin (België)

   Om de gegevens uit Bitcare te kunnen toetsen aan de hand van de gegevens zoals die in de IKG-databank van Kind & Gezin aanwezig zijn, kun je gebruik maken van de Kind & Gezin webservice. Via deze webservice kan een organisator die volgens het ...
  • Hoe kan ik de facturen opslaan bij de 'Documenten' het kind? (op de Ouder app)

   Als kinderopvang verstuur je verschillende facturen naar de ouders. Deze facturen worden standaard opgeslagen bij de contract verantwoordelijke ouder. Het is echter ook mogelijk om de facturen op te slaan in de documenten van het kind, dit zodat de ...