IKG facturatie binnen Bitcare

IKG facturatie binnen Bitcare

IKG facturatie binnen Bitcare

Bitcare ondersteunt factureren volgens de regels van Kind en Gezin. Wij hanteren de terminologie die wordt gebruikt door Kind en Gezin en in deze help file wordt inzichtelijk gemaakt hoe een IKG factuur binnen Bitcare eruit ziet.

In Bitcare hanteren wij de onderstaande IKG terminologie:

  • Aanwezigheid 1/2 dag

  • Aanwezigheid 1 dag

  • Gerechtvaardigde afwezigheid 1/2 dag

  • Gerechtvaardigde afwezigheid 1 dag

  • Ongerechtvaardigde afwezigheid 1/2 dag

  • Ongerechtvaardigde afwezigheid 1 dag

De bovenstaande termen worden op verschillende manieren weergegeven op de factuur. Onderstaand wordt voor verschillende situaties de IKG factuur vanuit Bitcare weergegeven. De situaties die onderstaand behandeld worden hebben te maken met het factureren bij afwezigheid met of zonder resterende respijtdagen.


Hele dag gepland en halve dag afwezig (met voldoende respijtdagen)

Op onderstaande factuur is Milan een halve dag afwezig geweest, terwijl hij een hele dag op de planning stond.Hele dag gepland en halve dag afwezig (zonder voldoende respijtdagen)

Op onderstaande factuur is Milan een halve dag afwezig geweest, terwijl hij een hele dag op de planning stond. Milan had geen respijtdagen meer.Hele dag gepland en hele dag afwezig (met 0.5 respijtdagen over)

Op onderstaande factuur is Milan een hele dag afwezig geweest, terwijl hij een hele dag op de planning stond. Milan had nog 0.5 respijtdagen over.


Hele dag gepland en hele dag afwezig (zonder respijtdagen)

Op onderstaande factuur is Milan een hele dag afwezig geweest, terwijl hij een hele dag op de planning stond. Milan had geen respijtdagen meer.


Halve dag gepland en halve dag afwezig (zonder respijtdagen)

Op onderstaande factuur is Milan een halve dag afwezig geweest, terwijl hij een halve dag op de planning stond. Milan had geen respijtdagen meer.


Mocht u naar aanleiding van deze help file nog vragen hebben kunt u deze mailen naar help@bitcare.com of bellen naar +31(0)85 4015151.