IKG Webservice Service: automatische kindcode en tarief koppeling met Kind en Gezin (België)

IKG Webservice Service: automatische kindcode en tarief koppeling met Kind & Gezin (België)

Om de gegevens uit Bitcare te kunnen toetsen aan de gegevens zoals die in de IKG-databank van Kind & Gezin aanwezig zijn, kun je gebruik maken van de Kind & Gezin webservice. Via deze webservice kan een organisator die werkt volgens het principe van ‘inkomensgerelateerde opvang (IKT)’, op een geautomatiseerde manier de kindcodes en tarieven opvragen. Deze webservice wordt de 'IKG Web Service' genoemd. Bitcare koppelt met de database van Kind & Gezin, zodat je eenvoudig deze gegevens kan ophalen.

Simpel gezegd: met de IKG Webservice Service kun je automatisch de kindcodes en tarieven van de IKT kinderen bijwerken/ophalen in Bitcare met de meest recente gegevens IKG-databank van Kind & Gezin.

Waarvoor gebruik je de IKG Webservice Service?

1. Om kindcodes en tarieven op te halen van nieuwe kinderen in Bitcare.
Denk hierbij aan nieuwe kinderen waarvoor je de kindcode en tarief nog niet hebt.
2. Om kindcodes en tarieven bij te werken van bestaande kinderen in Bitcare.
Denk hierbij aan een nieuw jaar waarbij kinderen een nieuwe code en tarief krijgen.

Belangrijk vooraf

De onderstaande gegevens moeten correct ingevuld zijn in Bitcare:
1. Voornaam kind
2. Achternaam kind
3. Geboortedatum kind
(4. Optioneel: eventuele kindcode indien deze al in Bitcare staat)

Let op:
  1. Wij adviseren om de IKG Web Service voor elke facturatieronde te gebruiken, zodat je altijd met de juiste kindcodes en tarieven factureert.
  2. De historische kindcodes en tarieven worden automatisch bewaard als historische prijs.

Hoe werkt dit in Bitcare?

Stap 1
Klik op 'Start' (linksboven in de blauwe balk).

Stap 2
Klik op de knop 'Financieel'.

Stap 3
Klik bovenin op het kopje 'IKG Web Service'.

Stap 4
Selecteer de desbetreffende locatie(s) waarvoor je de kindcodes en tarieven op wilt halen.

Stap 5
Laat de 'Referentiedatum' op vandaag staan. Op die manier wordt er gekeken naar de kindcode die vandaag in IKG-databank staat.

Stap 6
Klik op 'Synchronisatie IKG web service'. Bitcare maakt nu connectie met de Kind & Gezin database.

De status 'In behandeling' verschijnt. Wacht geduldig tot de status verandert naar 'Verwerkt'.

Stap 7
Door op 'Bekijk' te klikken, zie je hoeveel kinderen met bijbehorende kindcodes en tarieven zijn bijgewerkt.
Let op: de kindcodes en tarieven voor deze kinderen zijn nu automatisch bijgewerkt.

De historische kindcode en tarief worden automatisch afgesloten en blijven bewaard.