IKG Webservice Service: automatische naam, kindcode en tarief koppeling met Kind & Gezin (België)

IKG Web Service: automatische naam, kindcode en tarief koppeling met Kind & Gezin (België)

Om de gegevens uit Bitcare te kunnen toetsen aan de hand van de gegevens zoals die in de IKG-databank van Kind & Gezin aanwezig zijn, kun je gebruik maken van de Kind & Gezin webservice. Via deze webservice kan een organisator die volgens het principe van ‘inkomensgerelateerde opvang (IKT)’ werkt, op een geautomatiseerde manier de volledige namen, kindcodes en tarieven opvragen. Deze webservice wordt de 'IKG Webservice Service' genoemd. Bitcare schakelt met de database van Kind & Gezin, zodat je deze gegevens van het attest eenvoudig op kan halen.

Simpel gezegd: met de IKG Webservice Service kun je automatisch de volledige namen, kindcodes en tarieven van de IKT kinderen bijwerken en/of ophalen in Bitcare met de meest recente gegevens van de IKG-databank van Kind & Gezin.

Waarvoor gebruik je de IKG Webservice Service?

1. Om kindcodes en tarieven van nieuwe kinderen in Bitcare op te halen.
Denk hierbij aan nieuwe kinderen van wie je de kindcodes en tarieven nog niet hebt.
2. Om kindcodes en tarieven van bestaande kinderen in Bitcare bij te werken.
Denk hierbij aan een nieuw jaar waarbij kinderen nieuwe codes en tarieven krijgen.
3. Om de voor- en familienaam bij te werken
Denk hierbij aan kinderen waarvan je niet direct alle voornamen of speciale leestekens van de naam hebt.

Belangrijk vooraf

De onderstaande gegevens moeten ingevuld zijn in Bitcare:
1. Voornaam kind
2. Achternaam kind
3. Geboortedatum kind
(4. Optioneel: eventuele kindcode indien deze al in Bitcare staat)

Let op:
  1. Wij adviseren om de IKG Webservice Service vóór elke facturatieronde te gebruiken, zodat je altijd met de juiste kindcodes en tarieven factureert.
  2. De historische kindcodes en tarieven worden automatisch bewaard als historische prijs.

Hoe werkt dit in Bitcare?

Stap 1
Klik op 'Start' (linksboven in de blauwe balk).

Stap 2
Klik op de knop 'Financieel'.

Stap 3
Klik bovenin op het kopje 'IKG Web Service'.

Stap 4
Selecteer de desbetreffende locatie(s) waarvoor je de kindcodes en tarieven op wilt halen.

Stap 5
Laat de 'Referentiedatum' op vandaag staan. Op die manier wordt er gekeken naar de kindcode die vandaag in de IKG-databank staat.

Stap 6
Klik op 'Synchronisatie IKG web service'. Bitcare maakt nu een connectie met de Kind & Gezin database.

De status 'In behandeling' verschijnt. Wacht geduldig tot de status verandert naar 'Verwerkt'.

Stap 7
Door op 'Bekijk' te klikken, zie je hoeveel kinderen met bijbehorende kindcodes en tarieven er zijn bijgewerkt.
Let op: de kindcodes en tarieven voor deze kinderen zijn nu automatisch bijgewerkt.

De historische kindcodes en tarieven worden automatisch afgesloten en blijven bewaard.