Ruimere openingsmomenten IKT (verlengde opvang: 160 procent berekening)

Ruimere openingsmomenten IKT (verlengde opvang: 160 procent berekening)

Het kan zijn dat je een IKT locatie hebt met subsidie voor ruimere openingsmomenten. Hiervoor gelden de volgende regels:
  1. wanneer een kind een hele dag aanwezig (5 - 10 uur) is betalen de ouders 100% van het inkomenstarief.
  2. wanneer een kind een halve dag aanwezig (< 5 uur) is betalen de ouders 60% van het inkomenstarief.
  3. wanneer een kind meer dan 11 uur aanwezig is (verlengde opvang) betalen de ouders 160% van het inkomenstarief.
Het is mogelijk om deze verlengde opvang berekening voor de facturatie aan te zetten in BitcareEr wordt dan automatisch voor die locatie gerekend met 160% voor het inkomenstarief indien het kind langer dan 11 uur ingeklokt wordt.

Deze 160% berekening geldt voor de volgende prijzen:
  1. IKT aanwezigheid dagprijs
  2. Pamper/luier prijs als activiteit per dag (niet per stuk)

Voor alle andere prijzen zoals 'Extra's' en 'Administratiekosten' geldt dit niet, bijvoorbeeld afvalverwerking.

Aanzetten berekening verlengde opvang (160% berekening)

Stap 1
Klik op 'Start'.

Stap 2
Klik op de knop 'Instellingen'.

Stap 3
Klik aan de linkerkant op de locatie waarvoor de ruimere openingsmomenten (= verlengde opvang) geldt.

Stap 4
Klik op 'Prijzen'.

Stap 5
Vink de optie 'IKT verlengde dag' aan en klik op 'Bewaar'.
Nu zal er automatisch gerekend worden met 160% indien een kind langer dan 11 uur ingeklokt wordt.

Hoe ziet dit eruit op de factuur?

Factuur voor ouders: