Informatie over respijtdagen voor IKT kinderen (België)

Onderstaand vind je informatie over respijtdagen voor IKT knderen binnen Bitcare.

• Enkel kinderen met een 'IKT contract' hebben respijtdagen binnen Bitcare.
  • Respijtdagen worden per kalenderjaar berekend.
  • Het aantal respijtdagen is gebaseerd op vijf volle dagen opvang per week en het minimum aantal is 18 vastgesteld door Kind & Gezin. Als je in de planning van het kind aangeeft dat een kind bijvoorbeeld 2.5 dagen per week komt, worden de respijtdagen automatisch herberekend en zal het kind 9 respijtdagen krijgen.
  • Bitcare rondt de respijtdagen af in het voordeel van het kind en op halve dagen. Als na berekening blijkt dat het kind bijvoorbeeld recht heeft op 3.3 respijtdagen, wordt dit automatisch afgerond op 3.5 respijtdagen.
  • Als je een kind niet in- en uitklokt via de iPad of website, worden deze dagen automatisch afgetrokken van de respijtdagen bij aanmaak van de eerstvolgende factuur. In het geval van minder dan 5 uur afwezig, dan wordt er een halve respijtdag afgetrokken.
  • Het tegoed aan respijtdagen kunnen ouders vinden op de factuur.
  • U kunt extra respijtdagen of respijtdagen in mindering brengen bij de kindjes wanneer dit nodig is.
  • Respijtdagen worden voor een nieuw jaar automatisch berekend.
Het aantal respijtdagen kun je instellen op https://app.bitcare.com/ in de Instellingen van de locatie, onder het kopje Prijzen.

Als je voor een bepaald kind een uitzondering maakt in het aantal respijtdagen, kun je dit in het contract van het kind aanpassen onder het kopje Details, door op het potloodje te klikken. Ook kun je hier extra respijtdagen of respijtdagen in mindering brengen door een negatief aantal respijtdagen voor 'Extra respijtdagen' in te voeren (bijvoorbeeld -3).

Stel de prijs in van ongerechtvaardigde afwezigheid

Als de respijtdagen van een kind op zijn en je meldt het kind ziek of afwezig, dan wordt automatisch de prijs voor ongerechtvaardigde afwezigheid in rekening gebracht. De prijs voor ongerechtvaardigde afwezigheid prijs moet je instellen in de instellingen van de locatie, onder het kopje Prijzen bij ‘Prijs onger. afw.’.

In het profiel van het kind in het jaaroverzicht kun je zien hoeveel respijtdagen het kindje heeft voor dit jaar en hoeveel er zijn verbruikt. Hiervoor volg je de volgende stappen:

Stap 1

Je logt in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2

Je klikt op de knop 'Kinderen'.

Stap 3

Je klikt op de naam van het kindje.

Stap 4

Aan de linkerkant klik je op het tabblad

Stap 5

Hier zie je een 'jJaaroverzicht' van het kindje. Onderaan zie je hoeveel respijtdagen het kindje voor dit jaar heeft en daaronder hoeveel respijtdagen het kindje heeft verbruikt. Let op: het aantal verbruikte respijtdagen wordt weergegeven tot vandaag. Dus respijtdagen in de toekomst worden hierin niet meegenomen, omdat deze nog kunnen wijzigen.