Waarom wordt de jaaropgave kind niet aangemaakt?

Waarom wordt de jaaropgave van een kind niet aangemaakt?

Het kan voorkomen dat er geen jaaropgaven aangemaakt wordt voor een kind. In de meeste gevallen komt dit doordat de opvang foutief iets veranderd heeft bij het kind. Onderstaand leggen we uit hoe je dit per situatie kunt oplossen.

Stap 1
De eerste stap is altijd om te controleren of de 'Financiële samenvatting' gevuld is bij dit kind. Wanneer deze leeg is, dan zal er ook geen jaaropgave voor dit kind aangemaakt worden. 

Navigeer hiervoor naar het kind > klik op 'Financieel' > klik op 'Samenvatting'. Onderstaand de verschillende oorzaken waarom de 'Financiële samenvatting' leeg kan zijn:
1. Jaaropgaven staat op 'Nee'
2. De ouder waarop de facturen zijn aangemaakt is niet meer gekoppeld als relatie bij het kind
3. De ouder waarop de facturen zijn aangemaakt is verwijderd

Oorzaak 1 en 2 kun je zelf oplossen. 

Oorzaak 1. Jaaropgaven staat op 'Nee'

Stap 1
Navigeer naar het desbetreffende kind > klik op 'Contracten' > klik op 'Details' > klik op het potloodje en vink 'Jaaropgave' aan.Stap 2
Bekijk of de 'Financiële samenvatting' nu wel gevuld is bij het kind. Zo ja, dan kun je de jaaropgave opnieuw aanmaken voor dit kind. 
Dit kan via 'Financieel' > klik op 'Jaaropgaven' > voer de naam van het kind in bij stap 3 en maak de jaaropgave aan.

Oorzaak 2. De ouder waarop de facturen zijn aangemaakt is niet meer gekoppeld als relatie bij het kind
Dit kan een gevolg zijn van dat de ouder 2x in Bitcare staat, bijvoorbeeld vanwege broertjes/zusjes.

Stap 1
Navigeer hiervoor naar het kind > klik op 'Financieel' > open een factuur > bekijk op welke oudernaam de facturen staan.
In dit voorbeeld 'Geert-Jan Lammers'.Stap 2
Ga naar 'Mensen' > klik op 'Ouders' > zet de filter op 'Alle' > zoek op de naam van de ouder rechtsboven.

Stap 3
Voeg deze beide 'Geert-Jan Lammers' samen, zodat je nog maar één 'Geert-Jan Lammers' overhoudt.
Let op! Wij willen graag wel benadrukken dat hier zorgvuldig mee omgegaan dient te worden. Eenmaal samengevoegd is er geen weg terug meer.

Samenvoegen kan als volgt:

Stap 3a
Let op: navigeer naar de ouder met de inlogrechten, dit is de bovenste 'Geert-Jan Lammers'. Dit kan je zien aan het rondje met het kruis achter zijn naam. Mocht de ouder er dubbel in staan en bij beide inlogrechten hebben, dan ga je naar de ouder waar de meeste gegevens zijn ingevoerd. 

Stap 3b
Bovenin het profiel klik je op het tandwiel naast de naam, bij de profielfoto.

Stap 3c
Klik op 'Samenvoegen'.

Stap 3d
Je kan vervolgens de naam van het contact invoeren welke je wilt samenvoegen (dit is dus dezelfde naam, in dit voorbeeld Geert-Jan Lammers).
Let op: Je voegt op deze wijze de ouder in Bitcare samen en zal vervolgens nog maar één keer bestaan in Bitcare.Stap 4
Controleer altijd nog of de gegevens correct zijn samengevoegd door de relaties bij het kind te controleren.

Stap 5
Bekijk of de 'Financiële samenvatting' nu wel gevuld is bij het kind. Zo ja, dan kun je de jaaropgave opnieuw aanmaken voor dit kind. 
Dit kan via 'Financieel' > klik op 'Jaaropgaven' > voer de naam van het kind in bij stap 3 en maak de jaaropgave aan.

Oorzaak 3. De ouder waarop de facturen zijn aangemaakt is verwijderd
Mail naar help@bitcare.com de naam van het kind en de naam van de verwijderde ouder. Wij zullen kijken of we deze ouder terug in Bitcare kunnen zetten.

  • Related Articles

  • Corrigeren van de jaaropgave via het tabblad 'Financieel - Samenvatting'

   Het corrigeren van facturen voor het verkrijgen van een correcte jaaropgave kan bij het kind via het tabblad 'Financieel' bij het kopje 'Samenvatting'. Binnen dit tabblad worden alle 'Factuur artikelen' getoond en wordt aangegeven welke artikelen op ...
  • Jaaropgaven aanmaken en controleren (Nederland)

   De jaaropgaven binnen Bitcare kunnen gemaakt worden binnen het tabblad 'Financieel > Jaaropgave'. Onderstaand wordt stap voor stap uitgelegd hoe dit werkt. Je kunt ook onze video bekijken. Klik hier om de video te bekijken. Stap 1 Log in op ...
  • Dubbel contact (kind of ouder) samenvoegen

   Het komt regelmatig voor dat ouders twee keer aangemaakt worden in Bitcare en daarmee dus dubbel in het systeem voorkomen. Ouders moeten echter maar één keer aangemaakt worden, ongeacht het aantal kinderen. Ouders kunnen namelijk in één profiel al ...
  • Contracten / kinderen uitsluiten voor de jaaropgave (geen jaaropgave maken voor een kind)

   Je kunt een kind uitsluiten voor een jaaropgave. De redenen hiervoor kunnen uiteenlopend zijn, maar bijvoorbeeld een ouder die niet betaalt of de ouder heeft recht op kinderopvang-toeslag. Je kunt dit als volgt instellen: Stap 1 Navigeer naar het ...
  • Tip: Het samenvoegen van een dubbel contact binnen Bitcare

   Wij willen niets liever dan dat je optimaal gebruik maakt van Bitcare. Wij gaan je hier actief mee helpen door het regelmatig geven van tips. Deze tips moeten je helpen om fouten te voorkomen en hiermee meer tijd over te houden voor andere zaken. Het ...