Kan ik een deelbetaling registreren?

Als een klant een factuur slechts voor een deel betaald heeft, kan je dit op de volgende manier in Bitcare registreren:

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2
Klik op de startpagina op het tabblad 'Financieel'. Zoek de factuur waarvoor je de deelbetaling wilt registreren en open deze door op het factuurnummer te klikken.

Stap 3
Bij de betreffende factuur klik je bovenaan op 'Registreer betaling'.

Stap 4
Je kunt nu het bedrag invoeren dat reeds is voldaan door de klant en de datum waarop dit bedrag is voldaan. Vervolgens klik je op 'Bewaar'.

Stap 5
De deelbetaling is nu geregistreerd. Je klikt op 'Terug naar de factuurlijst' (rechtsboven).
In de factuurlijst zie je bij de betreffende factuur een 'i' en het bedrag dat nog open staat, waar je de zojuist geregistreerde deelbetaling kunt bekijken.

Stap 6
Als de factuur helemaal is voldaan door de klant, kan je de betaling registreren door in de lijst met facturen de betreffende factuur aan te vinken en bovenaan te klikken op 'Registreer betaling'.

Wanneer er meerdere deelbetalingen zijn, dan herhaal je de bovenstaande stappen. De historie van alle deelbetalingen blijft dan ook terug te zien..