Kan ik een incassobestand terugdraaien en opnieuw aanmaken?

Er is geen automatische manier om een incassobestand terug te draaien nadat de batch aangeboden is bij de bank. Je kunt het incassobestand wel opnieuw aanmaken. Als je het incassobestand opnieuw gaat aanmaken dien je de optie 'Inclusief al geïncasseerde facturen' aan te vinken. Hierdoor worden alle facturen die na het aanmaken van het incassobestand de status 'Geïncasseerd' hebben gekregen opnieuw meegenomen in het nieuwe incassobestand.

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2
Klik op het tabblad 'Financieel'.

Stap 3
Klik boven in het midden van je scherm op het tabblad 'Incasso' en klik vervolgens op het '+' rechtsboven om een nieuw incassobestand aan te maken.

Stap 4
Kies de juiste gegevens voor de incasso en vink de optie 'Inclusief al geïncasseerde facturen' aan. Doorloop de stappen van het incassobestand en controleer of het incassobestand klopt.

Let op: Als het foutieve incassobestand al is goedgekeurd door de bank dan is het niet meer mogelijk om een nieuw incassobestand aan te maken. Zodra de bank het incassobestand heeft goedgekeurd gaat de bank incasseren van de rekeningen van de ouders.

Tip:
 Geef het nieuwe incassobestand een andere 'Tekst op incasso' dan het foutieve incassobestand, zodat je beide bestanden van elkaar kunt onderscheiden.