Kunnen medewerkers inloggen met één en hetzelfde account? (groepsaccount / groepsinlog)

Kunnen medewerkers inloggen met één en hetzelfde account? (groepsaccount / groepsinlog)

Voor het werken met de iPad is het handig om te werken met een groepsaccount. Het grote voordeel hiervan is dat iedereen inlogt op dezelfde wijze op de iPad en er geen verschillende inlog accounts voor de iPad gebruikt hoeven te worden. U dient deze eenmalig aan te maken per locatie.

Een groepsinlog bestaat uit de volgende stappen:

1. E-mail adres aanmaken
2. Groepslogin aanmaken in Bitcare
3. Rol aan de groepslogin toewijzen
4. Groepslogin uitnodigen
5. Uitnodiging accepteren1. E-mail adres aanmaken

Stap 1

Om met een groepslogin in te loggen op de iPad dient een algemeen (nieuw) mailadres aangemaakt te worden. Wij adviseren om deze bijvoorbeeld appeltjes@groepslogin.com te noemen. Kies voor de aanmaak van een nieuw mailadres uit de opties hieronder. Door op de link te klikken kunt een nieuw mailadres aanmaken. 

→ Nieuw Google account

→ Nieuw Microsoft account

→ Nieuw Facebook account


2. Groepslogin aanmaken in Bitcare

Stap 1

Log in bij Bitcare met uw huidige eigen account. Ga hiervoor naar: https://app.bitcare.com/.

Stap 2

Klik op het symbool 'Medewerkers'. Je komt nu terecht bij 'Mensen' in het menu aan de linkerzijde.

Stap 3

Klik op het kopje 'Groep' en klik op de '+'.

Stap 4

Voer een naam en e-mailadres in.

Stap 5

Klik op bewaar.
3. Rol aan de groepslogin toewijzen

Voordat u de groepslogin uit kunt nodigen is het verstandig om deze groepslogin eerst een rol toe te kennen. Wij adviseren voor de groepslogin gebruik te maken van de rol 'Pedagogisch medewerker'. Met deze rol valt namelijk prima mee te werken op de iPad. U kunt ook aangeven of de groepslogin alleen op locatie niveau of op organisatie niveau gegevens in mogen voeren. Dit gaat als volgt:

Stap 1

Klik op het tabblad ‘Autorisatie’.

Stap 2

Klik op het '+' om een rol toe te voegen.

Stap 3

a) Selecteer de juiste ‘Medewerker'.

b) Wanneer u de medewerker op locatie niveau gegevens in wilt laten voeren selecteert u bij ‘Locatie’ de locatie. Wanneer u een medewerker op organisatie niveau gegevens in wilt laten voeren selecteert u 'Allen' bij 'Locatie'.

c) Selecteer vervolgens de ‘Rol’. De rol 'Pedagogisch medewerker' is hiervoor voldoende om alles te kunnen op de iPad. 

d) U kunt een einddatum hangen aan de rol of deze leeg laten. 

4. Groepslogin uitnodigen

Stap 1

De laatste stap is het uitnodigen van de groepslogin. Klik hiervoor op 'Mensen' en vervolgens op het tabblad 'Groep'. Klik op de naam van de groep om naar het profiel van de groep te gaan.
Stap 2

Bovenaan onder de naam van het account klikt u vervolgens op 'Uitnodigen voor toegang'. U voert het e-mailadres van de groepslogin in en ontvangt een uitnodigingsmail met een activatie-link om in te loggen.


5. Uitnodiging accepteren

Open uw mail waar u de uitnodigingsmail met activatie-link om in te loggen naar toe heeft gestuurd. Klik op de link en selecteer één van de opties waar u het groepsaccount op heeft. U kunt kiezen uit Google, Microsoft of Facebook. Wanneer u de 'Algemene voorwaarden' accepteert is het groepsaccount succesvol aangemaakt.


Voor het downloaden van de App voor op de iPad verwijzen wij u graag door naar de volgende help file: hoe-download-ik-de-bitcare-app-voor-de-ipad-werkvloer-?


  • Related Articles

  • Wie kunnen er inloggen in Bitcare

   Voor extra veiligheid kunnen alleen nog medewerkers, ouders en groepen inloggen. Wij hebben gezien dat sommige 'accounts' van het type 'Account' en/of 'Contact persoon' ook konden inloggen, maar dat is nu geblokkeerd. Mocht iemand een probleem hebben ...
  • Ik kan niet inloggen op de Bitcare app

   Wanneer je niet kunt inloggen op de Bitcare app kunnen er verschillende dingen aan de hand zijn.  Verkeerde app geïnstalleerd Het kan voorkomen dat je momenteel gebruik maakt van de verkeerde app. In de App Store zijn drie verschillende apps te ...
  • Wat geven de Kinderopvang Rapporten weer?

   Er zijn 7 categorieën Kinderopvang Rapporten te vinden wanneer je via het startscherm op 'Rapporten' klikt.  Management Kind gegevens Ouder gegevens Planning Realisaties Prijzen Financieel Contracten - Actieve kinderen: een lijst per locatie/groep ...
  • Op welke manieren kan ik bij Bitcare inloggen?

   Je kunt inloggen via de website https://app.bitcare.com/. Daarnaast kunnen ouders de mobiele app vinden in de App Store en Google Play Store door te zoeken naar 'Bitcare voor ouders'.  Het aanmelden bij Bitcare is alleen mogelijk met een Google+, ...
  • Hoe log ik voor de eerste keer in?

   Wat heb ik nodig? Bitcare gebruikt Google-accounts, Facebook-accounts, Microsoft-accounts en Apple-accounts voor het herkennen van de gebruikers. Mocht je één van deze accounts nog niet hebben raden wij je aan om deze aan te maken. Je kunt hiervoor ...