Maandelijkse aanlevering: gescheiden ouders

Maandelijkse aanlevering: gescheiden ouders

Het kan voorkomen dat ouders van kinderen gescheiden zijn. Hoe kun je dit het beste instellen in Bitcare met het oog op de maandelijkse aanlevering?

Er zijn 3 opties om dit te verwerken in Bitcare:

Optie 1: Eén ouder betaalt de facturen, maar beide ouders mogen de gegevens inzien. Kies dan voor één contract met de betalende ouder als verantwoordelijke van het contract. 
Optie 2: Beide ouders betalen een deel van de factuur en mogen de gegevens van elkaar inzien. Kies dan voor twee contracten bij het kind met beide ouders verantwoordelijk voor één contract. Let op: dit kan alleen bij kinderen met een vaste maandbedrag.
Optie 3: Een vechtscheiding  waarbij de ouders niks meer met elkaar te maken willen hebben. Kies dan om het kind twee keer aan te maken.

Optie 1: Eén ouder betaalt de facturen, maar beide ouders mogen de gegevens inzien.
In deze optie kies je voor één contract met de betalende ouder als verantwoordelijke van het contract. Wanneer de andere ouder geen partner meer is, dan laat je de onderstaande gegevens leeg. De ouder zal dan niet meegaan in de export naar de Belastingdienst. 


Optie 2: Beide ouders betalen een deel van de factuur en mogen de gegevens van elkaar inzien.
In deze optie kies je voor twee contracten bij het kind met beide ouders verantwoordelijk voor één contract. Let op: dit kan alleen bij kinderen met een vaste maandbedrag.
  
Maak een extra contract aan, waarbij de andere ouder contract verantwoordelijke is. Je kunt de planning invullen en de (bank)gegevens van de andere ouder in indien nodig. Vul het bedrag in wat de andere ouder dient te betalen. Op deze manier ontvangen de ouders facturen van het maandbedrag wat bij hun in het contract staat.

Wij denken na over een oplossing waarbij deze ouders niet meer als 'partner' van elkaar in de maandelijkse aanlevering staan. Optie 3: Een vechtscheiding waarbij de ouders niks meer met elkaar te maken willen hebben. 
In deze optie kies je ervoor om het kind dubbel aan te maken. Hierdoor worden alle gegevens automatisch gescheiden. Let op: de ouder ziet dan in de app alleen de dagen / foto's waarop deze het kind heeft.
Controleer de benodigde gegevens voor de maandelijkse aanlevering. Wanneer al deze gegevens op de juiste manier zijn ingevoerd, gaat het kind mee in de maandelijkse aanlevering. Lees hier welke gegevens verplicht zijn.
  • Related Articles

  • FAQ: Maandelijkse aanlevering

   We helpen je graag soepel door de maandelijkse aanlevering heen. Daarom hebben we de top 11 meest gestelde vragen voor je op een rij gezet. 1. Vanaf wanneer wordt er gehandhaafd op de maandelijkse aanlevering? De maandelijkse aanlevering is een grote ...
  • Maandelijkse aanlevering voor de Belastingdienst

   Vanaf mei 2020 wil de Belastingdienst dat alle kinderopvangorganisaties maandelijks een aanlevering doen via het gegevensportaal van de Belastingdienst. Deze wijziging is één van de maatregelen die is genomen als onderdeel van het Verbetertraject ...
  • Eindafrekening van de maandelijkse aanlevering voor de Belastingdienst

   Aan elk begin van het nieuwe jaar ontvang je een bericht van de Belastingdienst dat zij de eindafrekening over het voorgaande jaar willen ontvangen. Dit bestand wil de Belastingdienst vóór 1 maart ontvangen.  Het bestand dat je hiervoor kunt aanmaken ...
  • Gescheiden ouders optie in Bitcare

   Het komt voor dat ouders van een kind zijn gescheiden en de ouders aparte facturen betalen voor het kind. Indien de ouders in Bitcare deze gegevens van elkaar niet mogen inzien dan is er één optie om dit regelen, namelijk het kind twee keer aanmaken ...
  • Hoe en waar stel ik de eventuele 'partner' in voor de maandelijkse aanlevering voor de Belastingdienst?

   Voor de maandelijkse aanlevering dien je een aantal gegevens verplicht aan te leveren bij de Belastingdienst. Als de betalende ouder (= contract ouder) een 'toeslag partner' heeft, dan moeten ook de gegevens van deze 'partner' aangeleverd worden. ...