Mentor toewijzen aan een kind en mentor rapportages

Volgens de wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) is het verplicht om een mentor toe te wijzen aan een kind. De mentor volgt de ontwikkeling van een kind. Onderstaand wordt uitgelegd hoe je de mentor kunt vastleggen binnen Bitcare.

Let op: de mentor is ook direct zichtbaar op de Ouder app en Groeps app.

Hoe stel ik de mentor in?

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik op 'Start'.

Stap 2
Op de startpagina klik je op 'Kinderen'. Ga daarna naar het desbetreffende kind.

Stap 3
Klik links in het menu op 'Relaties'.

Stap 4
Klik bovenaan op het kopje 'Overige' en vervolgens rechts in de hoek op het '+' om een relatie toe te voegen.

Stap 5
Relatie: Kies hier 'Mentor'.
Type: 'Bestaand' wanneer deze medewerker/mentor al in het systeem staat en anders 'Creëer nieuw'.
Relatie: Typ hier de naam van de medewerker/mentor en selecteer deze.

Stap 6
Klik op 'Bewaar'.

Rapportages mentor?

Binnen de rapportages kan je bekijken welke kinderen er gekoppeld zijn aan een mentor. Er zijn binnen Bitcare twee rapporten beschikbaar met betrekking tot het mentorschap.

Stap 1
Op de startpagina klik je op 'Rapporten'.

Stap 2
Onder het kopje 'Kind gegevens' vind je 'Mentoren' en 'Mentees'. Hieronder lees je het verschil.

Rapport Mentoren
Het rapport ‘Mentoren’ laat een lijst van alle actieve medewerkers binnen Bitcare zien. Achter de naam van de medewerker worden de mentee(s) weergegeven.

Rapport Mentees
In dit rapport worden de actieve kinderen zichtbaar met de gekoppelde mentor van het kind. Wanneer de mentor kolom leeg is, betekent dit dat er nog geen mentor gekoppeld is aan dit kind.