Minder uren ('min uren') voor medewerkers ingeven

Steeds vaker komt het voor dat medewerkers eerder naar huis gaan of juist later beginnen. Dit door verminderde drukte op de groepen vanwege bijvoorbeeld zieke of afwezige kinderen. Deze uren kunnen nu als ‘min uren’ in de planning aangegeven worden.

Minder uren registreren:
Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2
Klik op 'Medewerkers', navigeer naar de 'Planning' links in het menu van de medewerker.

Stap 3
Klik op het vaste plan.

Stap 3
Je ziet dat de medewerker hierboven van 08:00 tot 17:00 gepland is. Klik op het symbool met de klok en het minteken om de min uren in te geven.

Stap 4
In dit voorbeeld heeft de medewerker van 08:00 tot 16:00 gewerkt. Deze medewerker mocht eerder weg omdat er geen kinderen meer aanwezig waren na 16:00 uur. Je registreert hier de minder uren, het laatste uurtje welke ze niet gewerkt heeft. Zie het voorbeeld hieronder:

Let op:
Op dit moment kan de persoon die de personeelsplanning maakt (rol HR- manager en supervisor) deze 'minder uren' registreren voor de medewerkers.
Wanneer medewerkers langer werken kan je dit ingeven via flex planning.