Minder uren voor medewerkers ingeven (bijvoorbeeld uur eerder naar huis)

Minder uren voor medewerkers ingeven (bijvoorbeeld bij een uur eerder naar huis)

Het kan natuurlijk voorkomen dat een medewerker eerder naar huis gaat of juist later begint, bijvoorbeeld door verminderde drukte op de groepen vanwege zieke of afwezige kinderen. Deze uren kunnen als ‘minder uren’ in de planning aangegeven worden.

Let op:
  1. ​Als een medewerker minder uren werkt, kies je voor 'Minder uren'.
  2. Als een medewerker meer uren werkt, kies je voor 'Flex rooster'.

Minder uren registreren:

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2
Klik op 'Medewerkers' en zoek de medewerker waarvoor je de minder uren wilt registreren. Klik links in het menu op 'Planning' om de planning te openen. Je kunt 'Minder uren' óók invoeren vanuit de algemene groepsplanning met daarin alle kinderen en medewerkers.

Stap 3
Klik op het vaste plan van de dag waarvan je de minder uren wilt registreren.

Stap 4
Je ziet dat de medewerker hieronder van 08:00 tot 17:00 gepland is. Klik op het symbool met de klok en het rode minteken om de min uren in te geven.

Stap 5
In dit voorbeeld heeft de medewerker van 08:00 tot 16:00 gewerkt. Deze medewerker mocht eerder weg omdat er geen kinderen meer aanwezig waren na 16:00 uur. Je voert de nieuwe start- en eindtijd in en eventueel een notitie. Zie het voorbeeld hieronder:

Let op: Op dit moment kan de persoon die de personeelsplanning maakt (dit kan met de rollen Locatiemanager en Supervisor) deze 'minder uren' registreren voor de medewerkers. Als een medewerker juist langer heeft gewerkt dan kun je dit invoeren door te kiezen voor 'Flex rooster'.