Minder uren voor medewerkers ingeven (bijvoorbeeld uur eerder naar huis)

Minder uren voor medewerkers ingeven (bijvoorbeeld uur eerder naar huis)

Steeds vaker komt het voor dat medewerkers eerder naar huis gaan of juist later beginnen. Dit door verminderde drukte op de groepen vanwege bijvoorbeeld zieke of afwezige kinderen. Deze uren kunnen als ‘minder uren’ in de planning aangegeven worden. 

Let op:
 1. Medewerker werkt minder uren, kies voor 'Minder uren'. 
 2. Medewerker werkt meer uren, kies voor 'Flex rooster'.


Minder uren registreren:

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2
Klik op 'Medewerkers', navigeer naar de 'Planning' links in het menu van de medewerker.
Je kan 'Minder uren' ook instellen vanuit de algemene groepsplanning met alle kinderen en medewerkers

Stap 3
Klik op het vaste plan.

Stap 4
Je ziet dat de medewerker hierboven van 08:00 tot 17:00 gepland is. Klik op het symbool met de klok en het minteken om de min uren in te geven. 


Stap 5
In dit voorbeeld heeft de medewerker van 08:00 tot 16:00 gewerkt. Deze medewerker mocht eerder weg omdat er geen kinderen meer aanwezig waren na 16:00 uur. Je registreert hier de minder uren, het laatste uurtje welke ze niet gewerkt heeft. Zie het voorbeeld hieronder:Let op: Op dit moment kan de persoon die de personeelsplanning maakt (rol HR- manager en supervisor) deze 'minder uren' registreren voor de medewerkers. Wanneer medewerkers langer werken kan je dit ingeven via flex planning.
  • Related Articles

  • Medewerkers toevoegen

   In dit document leggen wij uit hoe je een medewerker aanmaakt met Bitcare (bijlage 1) en Bitcare Personeel (bijlage 2) en welke gegevens hiervoor van belang zijn.  Het aanmaken van een medewerker in Bitcare gaat zeer gemakkelijk en snel. Je bent per ...
  • Hoe plan ik niet-groepsgebonden uren en uren voor de beleidsmedewerker? (pedagogische coach)

   Per 1 januari 2019 zijn er twee verplichte taken bij gekomen: de niet groepsgebonden uren de uren van de pedagogisch beleidsmedewerker/pedagogisch coach Deze uren zijn niet gebonden aan de groep en tellen niet mee voor de BKR (kind-leidster ratio). ...
  • Alle planningen die overgaan van Bitcare naar Humanwave zie ik als flex en minder uren in Humanwave… Klopt dat?

   Ja, dat klopt.  Komt iemand meer werken, dan is het altijd een flex plan in Humanwave.  Komt iemand minder werken, dan is het altijd minder uren in Humanwave.  Door te werken met maar twee type planningen houden we het eenvoudig en overzichtelijk.
  • Bitcare: alles voor ouders

   In dit document vind je alle handige zaken met betrekking tot de introductie van Bitcare bij ouders. Je kunt deze teksten naar eigen wensen aanpassen. Na het doorlezen van dit document ben je helemaal klaar om de ouders optimaal te informeren en ...
  • iPad uitleg voor pedagogisch medewerkers

   In de bijlage vind je een handig document met uitleg voor de pedagogisch medewerkers over het werken met de iPad op de werkvloer. Wij adviseren om deze te delen met de leidsters op de groep(en).