Op welke manier kan ik salaris inhouden bij ziekte van een werknemer?

Op welke manier kan ik salaris inhouden bij ziekte van een werknemer?

Wanneer je in de contract afspraken van de medewerker heeft staan dat je bij ziekte minder uitbetaald, dan kan je salaris inhouden.
Andere opties zijn om dit van het verlof af te trekken wat is opgebouwd of  van de opgebouwde ATV dagen / plus uren.

Dit is per organisatie en per medewerker vaak verschillend. Inhouden van salaris bij ziekte kan enkel wanneer dit vermeld staat in het contract van de medewerker.

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2
Klik veGa naar Verlof en Verzuim

Stap 3
Kies hier voor het tabblad ziek deze maand

Je ziet hier alle ziekmeldingen van de geselecteerde maand. Daarnaast kan je in dit overzicht zien hoeveel van de dagen ziek totaal, hoeveel werkdagen ziek en een overzicht van de aantal ziekmeldingen in de afgelopen 12 maanden. Wanneer je op de knop 'Inhouden' klikt achter de naam en het aantal dagen ziekt, dan krijg je een aantal opties:

Salaris:
Hier kan je het aantal dagen selecteren dat je wilt inhouden met daarbij het percentage. Dit percentage staat standaard op 30% aangezien dit het meest voorkomend is in Nederland. De werknemer krijgt dan nog 70% van zijn salaris.

Verlofsaldo, ATV saldo, Plus en min saldo:
Bij deze opties kunnen de dagen afgetrokken worden, wanneer er tegoed is opgebouwd.