Bezetting Percentage

Rapport: Bezetting Percentage

In het rapport ‘Bezetting Percentage’ zie je in één oogopslag wat de geplande en gerealiseerde planning is.

Geplande bezetting
  1. Deze is handig aangezien de meeste kinderdagverblijven factureren op basis van de geplande uren (vast maandbedrag). Je kunt hier zien op welke dagen je bijna vol zit op basis van de planning.
  2. Welke dagen slecht bezet worden. Hier kan je actie op ondernemen en op sturen.
  3. Welke dagen je overbezet bent.

Gerealiseerde planning
Laat de in- en uit-geklokte uren zien. Zo kun je gemakkelijk zien of de verkochte (geplande) uren ook echt daadwerkelijk gerealiseerd zijn.

Geplande bezetting versus Gerealiseerde planning
  1. Geeft inzicht in bepaalde patronen. Wanneer bijvoorbeeld je geplande bezetting veel hoger is dan de gerealiseerde bezetting, dan zou je misschien wel meer kinderen op hebben kunnen vangen op die dagen.
  2. Bijvoorbeeld een hogere realisatie bezetting ten opzichte van de geplande bezetting geeft aan dat er extra kinderen geweest zijn of dat deze kinderen langer gebleven zijn. Echter zou dit dan ook in de planning geregistreerd moeten worden in verband met de GGD.
Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'

Stap 2
Ga naar 'Rapporten' en klik bij het tabblad 'Management' op 'Bezetting Percentage'

Stap 3
Selecteer de juiste locatie, groep en maand

Stap 4
Klik op 'Verversen' en het rapport verschijnt in je beeld. Aan het einde van de kolommen vind je de totalen per maand.

In het rapport zie je de datum en dagen van de maand.
- Capaciteit = aantal kindplaatsen voor de locatie x aantal uur dat de locatie open is. In bovenstaand voorbeeld gaat het om 12 kindplaatsen en 10 uur per dag open. Er kan per dag in totaal max. 120 uur verkocht worden.
- Gepland = het aantal uur dat je verkocht hebt
- Percentage = gepland / capaciteit x 100%