Rapport: 'E-mailadressen van de ouders'

Veel kinderdagverblijven sturen e-mails naar de ouders/verzorgers van een kind. Om het mailen van de ouders/verzorgers eenvoudiger te maken hebben wij een rapport waarin de e-mailadressen worden weergegeven.

Indien je slechts een bepaald deel van de ouders wilt mailen, dan is het mogelijk om in Excel op een specifieke kolom te filteren. Het filteren kan op:
  1. Leeftijd - bijvoorbeeld als je alle ouders van de 4-jarige kinderen wilt mailen.
  2. Contractpakket - bijvoorbeeld als je alle ouders met een 40 weken pakket wilt mailen.
Onderstaand leggen wij uit hoe jullie dit rapport kunnen gebruiken.

Rapport: e-mailadressen van de ouders

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2
Op de startpagina klik je op 'Rapporten'.

Stap 3
Selecteer het rapport 'E-mailadressen' onder 'Ouder gegevens'.

Stap 4
Genereer het rapport over alle locaties of selecteer de desbetreffende locatie en/of groep.
Klik vervolgens op:
  1. het groene knopje om direct te exporteren naar 'Excel' of
  2. het blauwe knopje om het bestand te downloaden naar de documenten sectie van Bitcare. Wij adviseren grote kinderopvangorganisaties om deze optie te gebruiken.

Stap 5
Selecteer vervolgens in Excel naar wie je een e-mail wilt versturen. Kopieer in één keer de kolom met mailadressen.
Vervolgens open je de mail vanuit waar je deze wilt versturen.

Stap 6
Let op: in de e-mail zet je bijvoorbeeld jullie eigen info@opvangnaam.nl en alle ouders/verzorgers in de BCC-regel.
De mailadressen van de ouders/verzorgers plak je in de BCC-regel, omdat de ouders/verzorgers dan niet de e-mailadressen van de andere ouders/verzorgers in kunnen zien.