Ouders toevoegen en uitnodigen

Stap 5: Ouders toevoegen en uitnodigen

Als je de ouders één voor één wil uitnodigen of voor een specifiek kind, volg je de onderstaande stappen. Als je meerdere ouders tegelijk wil uitnodigen die al in Bitcare geregistreerd staan, volg je de stappen die onderaan beschreven staan.
Let op: Alleen de ouders kunnen uitgenodigd worden voor de app. Het uitnodigen van opa's, oma's, broers of zussen is niet mogelijk.

Stap 1
Je logt in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2
Op de home pagina klik je bovenaan op 'Kinderen'.

Stap 3
Je klikt op de naam van het kind waarvan je de ouder wilt uitnodigen.

Stap 4
Je bent nu in het kindprofiel. Vervolgens klik je aan de linkerkant in het menu op 'Relaties'.

Stap 5
Hier zijn de familierelaties van dit kind weergegeven. Als de ouder al geregistreerd staat, gaat u direct naar stap 7.
Om een nieuwe ouder toe te voegen, klik je rechtsboven op het '+'.

Stap 6
Bij 'Relatie' kies je voor ouder, moeder of vader. Als de ouder al in Bitcare geregistreerd staat, bijvoorbeeld als ouder van een ander kind, kiest u voor 'Bestaand':

Je typt de eerste letters van de naam in, en de ouder verschijnt vanzelf. Je klikt op de naam van de ouder.
Als de ouder nog niet in Bitcare geregistreerd staat, kies je voor 'Creëer nieuwe'.
Vervolgens voer je de naam in van de ouder en klikt op 'Bewaar'.

Stap 7
Je klikt op de naam van de ouder die je wilt uitnodigen voor toegang tot het digitale dagboek. Nu ben je in het ouderprofiel. Bovenaan, onder de naam van de ouder, klik je op:

'Uitnodigen voor toegang'

Je vult het e-mailadres van de ouder in en klikt op 'Bewaar'.
De ouder ontvangt nu een uitnodigingsmail met een unieke registratielink.

Meerdere ouders tegelijk uitnodigen

Stap 1
Je logt in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2
Je klikt linksboven op het logo of de naam van de organisatie.

Stap 3
Je klikt in het menu aan de linkerkant op 'Autorisatie':

Stap 4
Je klikt bovenaan op het kopje 'Contacten':

Hier zie je alle contacten van de organisatie (ouders en medewerkers). Eventueel kan je bovenaan filteren op 'Ouders' of 'Geen toegang'. Vervolgens kan je aan de rechterkant bij de ouder klikken op:

'Uitnodigen voor toegang'

U voert het e-mailadres in en klikt op 'Bewaar'.

De ouder krijgt nu een uitnodiging per email met uitleg over Bitcare.