Stappen voor de salarisverwerking

In deze helpfile staan de stappen die gezet moeten worden om ervoor te zorgen dat onze salarisexpert aan de slag kan voor het salaris. Wij verzoeken je vriendelijk om je aan deze stappen te houden, zodat de salarisverwerking vlekkeloos verloopt.

Stappen voor de salarisverwerking

Stap 1
Via ‘Nog te doen’ > ‘Salaris’ kom je in onderstaand scherm terecht. Hier zie je nieuwe medewerkers, medewerkers die uit dienst gaan en/of medewerkers die een contractverlenging hebben gekregen. Hier kun je nog notities aan toevoegen. Wanneer je hier aanpassingen in aanbrengt of een notitie achterlaat, is het belangrijk om rechts onderin te kiezen voor 'Bewaar'.

Stap 2
Bovenaan kun je op ‘Planning’ klikken. Dit is belangrijk om goed te controleren. Hier staan de flexplannen van medewerkers die nog openstaan, de flexplannen die al goedgekeurd zijn en de flexplannen die worden uitbetaald.

Stap 3
Hierna kan je klikken op ‘Declaraties’. Hier staan de declaraties die de medewerkers ingevoerd hebben.

Stap 4
Hierna kom je bij ‘Wijzigingen’. Hier kun je nog medewerkers toevoegen waar eenmalige mutaties voor plaats moeten vinden. Bijvoorbeeld een thuiswerkvergoeding of overuren die uitbetaald moeten worden.

Stap 5
Klik op ‘Mutaties’. De eenmalig doorgevoerde mutaties worden hier weergeven.

Stap 6
Wanneer je bovenstaande tabjes allemaal hebt doorlopen, klik je op het laatste tabje (het vinkje). Hier zie je een overzicht van alle voorgaande tabjes. Bij ‘Betalingsdatum’ voer je de datum in waarop je wilt betalen en bij ‘Notities’ kun je nog bepaalde zaken toevoegen die je aan ons wilt doorgeven. Vervolgens klik je op ‘Verstuur’, waardoor alles bij ons binnen komt.

Stap 7
Wij verwerken bovenstaande gegevens en sturen hierna de concept loonstroken e.d. op - mogelijk met opmerkingen erbij. Dit staat links in het scherm. Rechts kan er nog een bericht teruggestuurd worden. De concepten kunnen goed- of afgekeurd worden.

Wanneer de concept loonstroken zijn goedgekeurd, kom je bij onderstaand scherm terecht. In de bovenste rij zie je informatie over hoeveel medewerkers je gaat uitbetalen, hoeveel euro je gaat uitbetalen, hoeveel extra uren er zijn geregistreerd en de bruto vergoedingen, het aantal declaraties en de loonkosten.

In de rij eronder staan de loonstroken, de loonjournaalpost, het SEPA document om naar de bank te sturen om te kunnen uitbetalen en de loonaangifte. Helemaal onderin je scherm staan de opmerkingen. Alle opmerkingen die tussen de opvang en onze salarisexpert gestuurd zijn, staan hier in.