Stappen voor de salarisverwerking

Stappen voor de salarisverwerking

In deze helpfile staan de stappen die genomen moeten worden om ervoor te zorgen dat onze salarisexpert aan de slag kan voor het salaris. Wij verzoeken je vriendelijk om je aan deze stappen te houden, zodat de salarisverwerking vlekkeloos verloopt. 


Stappen voor de salarisverwerking

Stap 1
Via ‘Nog te doen’ > ‘Salaris’ kom je in onderstaande scherm terecht. Hier zie je nieuwe medewerkers staan, medewerkers die uit dienst gaan of medewerkers die een contractverlenging hebben gekregen. Hier kan je nog notities bij toevoegen. Wanneer je hier aanpassingen in aanbrengt of een notitie achterlaat is het belangrijk om rechts onderin te kiezen voor 'Bewaar'.
 


Stap 2
Bovenaan kan je op ‘Planning’ klikken. Dit is belangrijk om goed te controleren. Hier staan de flexplannen van medewerkers die nog openstaan, de flexplannen die al goedgekeurd zijn en de flexplannen die worden uitbetaald.


Stap 3
Hierna kan je klikken op ‘Declaraties’. Hier staan de declaraties die de medewerkers ingevoerd hebben. 


Stap 4
Hierna kom je bij ‘Wijzigingen’. Hier kan je nog medewerkers toevoegen waar eenmalige mutaties voor moeten plaatsvinden. Bijvoorbeeld een thuiswerkvergoeding of overuren die uitbetaald moeten worden. 


Stap 5
Klik op ‘Mutaties’. De eenmalig doorgevoerde mutaties staan hier weergeven. 


Stap 6
Wanneer je bovenstaande tabjes allemaal hebt doorlopen klik je op het laatste tabje, het vinkje. Hier zie je een overzicht van alle voorgaande tabjes. Bij ‘Betalingsdatum’ voer je de datum in waarop je wilt betalen en bij ‘Notities’ kan je nog bepaalde zaken toevoegen die je wilt doorgeven aan ons. Hierna klik je op ‘Verstuur’ en komt alles bij ons binnen. 


Stap 7
Bovenstaande gegevens worden door ons verwerkt en hierna sturen wij de concept loonstroken e.d. op met mogelijk nog opmerkingen erbij. Dit staat links in het scherm. Rechts kan er nog een bericht teruggestuurd worden. De concepten kunnen goedgekeurd worden of worden afgewezen. 


Wanneer de concept loonstroken worden goedgekeurd kom je bij onderstaande scherm terecht. In de bovenste rij zie je informatie over hoeveel medewerkers je gaat uitbetalen, hoeveel euro je gaat uitbetalen, hoeveel extra uren er zijn geregistreerd, de bruto vergoedingen, het aantal declaraties en de loonkosten. 
In de rij eronder staan de loonstroken, loonjournaalpost, het sepa document om naar de bank te sturen om te kunnen uitbetalen en de loonaangifte. Helemaal onderin je scherm staan de opmerkingen. Alle opmerkingen die gestuurd zijn tussen de opvang en onze salarisexpert staan hier in.   • Related Articles

  • Stappen voor afsluiten loonjaar 2020

   Het afsluiten van het loonjaar 2020 bestaat uit een aantal stappen: Heb je alle medewerkers voor 2020 verloond? Zo niet, zorg dat dit nog gedaan wordt voordat je januari 2021 gaat verlonen. Dit is een voorwaarde om het openen van het loonjaar 2021 ...
  • Hoe betaal ik extra gewerkte uren uit met het salaris na het afhandelen?

   Alle uren waarvoor je gekozen hebt dat deze uitbetaald moeten worden, worden klaargezet om uit te betalen. Je vindt deze als volgt terug: - Klik op 'Start' en klik op de naam van de organisatie. - Klik vervolgens op het tabblad 'Salaris'. - Klik op ...
  • Hoe voer ik een salaris wijziging door in de huidige of een toekomstige periode?

   Een salaris wijziging voor de te verlonen maand of in de toekomst voer je als volgt door: Stap 1 Je gaat naar de 'Arbeidsrelatie' van de betreffende medewerker. Stap 2 Op de tab afspraken ga je op het potlood achter salaris staan.  Stap 3 Kies voor ...
  • Bitcare voor ouders informatiebrief

   Voortaan altijd op de hoogte zijn van alle activiteiten en belangrijke gegevens omtrent uw kind(eren) in de kinderopvang? Bitcare biedt u deze mogelijkheden door middel van de Bitcare app en website. Zie de bijlage voor de informatiebrief​.
  • Hoe werkt een tijdelijke uitbreiding in combinatie met het salaris?

   Een tijdelijke uitbreiding is een uitbreiding van het contract met x aantal uur voor een bepaalde periode. Bijvoorbeeld: Je hebt een medewerker die parttime 20 uur in de week werkt. In januari gedurende de jaarafsluiting vraag je deze medewerker ...