Tip: Het samenvoegen van een dubbel contact binnen Bitcare

Tip: Het samenvoegen van een dubbel contact binnen Bitcare

Wij willen niets liever dan dat je optimaal gebruik maakt van Bitcare. Wij gaan je hier actief mee helpen door het regelmatig geven van tips. Deze tips moeten je helpen om fouten te voorkomen en hiermee meer tijd over te houden voor andere zaken.

Het kan zomaar voorkomen dat er dubbele contacten ontstaan. Dubbele contacten geven ‘vervuiling’ aan Bitcare en kunnen leiden tot onduidelijkheid. Hoe ontstaan nu die dubbele contacten?

Er zijn drie verschillende redenen voor een dubbel contact binnen Bitcare:
 1. Broertje of zusje wordt via het online inschrijfformulier van Bitcare ingeschreven. Hierdoor komen de ouders dubbel in Bitcare.
 2. Bij handmatige invoer van een broertje of zusje wordt een nieuwe ouder aangemaakt in plaats van een bestaande ouder gekoppeld.
 3. Een kind dat tijdelijk is gestopt wordt opnieuw aangemaakt in plaats van het aanmaken van een nieuw contract. 
Gelukkig kun je in Bitcare dubbele contacten samenvoegen. Maar weet dat het samenvoegen van twee personen maar één keer mogelijk is en niet meer kan worden teruggedraaid. Het is dus super belangrijk om te weten wanneer je iemand wel of niet dient samen te voegen.

Drie punten waar je op dient te letten bij het samenvoegen van een dubbel contact:
 1. Het moet gaan om twee dezelfde personen. Bijvoorbeeld vader Willemsen staat dubbel in Bitcare. Deze kun je met elkaar samenvoegen.
 2. Het is niet de bedoeling dat twee verschillende personen worden samengevoegd. Het samenvoegen van een broertje en zusje is dus fout.
 3. Doe het samenvoegen vanuit het profiel met de meeste en correcte informatie. Dit profiel wordt vervolgens aangevuld met informatie uit het dubbele contact.
In deze helpfile leggen wij het samenvoegen van een dubbel contact verder aan je uit.
  • Related Articles

  • Dubbel contact (kind of ouder) samenvoegen

   Het komt regelmatig voor dat ouders twee keer aangemaakt worden in Bitcare en daarmee dus dubbel in het systeem voorkomen. Ouders moeten echter maar één keer aangemaakt worden, ongeacht het aantal kinderen. Ouders kunnen namelijk in één profiel al ...
  • Tip: Contract verantwoordelijke binnen Bitcare

   Om je optimaal te laten werken met Bitcare willen wij graag enkele functionaliteiten onder de aandacht brengen. Vandaag informeren wij je over de contract verantwoordelijke ouder binnen Bitcare. Eén ouder kan aangewezen worden als contract ...
  • Kind of een ander contact (ouder/medewerker) verwijderen uit Bitcare

   Het is mogelijk om foutief ingevoerde kinderen, ouders en medewerkers zelf uit het systeem te verwijderen. Je zou het kind (en de ouders) bijvoorbeeld kunnen verwijderen als deze nooit gestart is op jouw kinderopvang. Let op: Wij willen graag ...
  • Hoe voeg ik relaties toe en hoe kan ik ze koppelen aan andere kinderen (bv. de broer/zus)?

   Bij het aanmelden van een kind in Bitcare, worden de ouders direct aangemaakt. Andere relaties, zoals de opa, oma, stiefouder, voogd, broer, zus, oppas of dokter kun je toevoegen en koppelen aan het kind. Deze personen hoeven maar één keer aangemaakt ...
  • Ouder uitleg Bitcare

   Voortaan altijd op de hoogte zijn van alle activiteiten en belangrijke gegevens omtrent jouw kind(eren) in de kinderopvang? Bitcare bied je deze mogelijkheden door middel van de Bitcare app en de website. In de bijlage vind je een zeer handige uitleg ...