Vast plan van een medewerker eenmalig bewerken (opsplitsen vaste planning)

Vast plan van een medewerker eenmalig bewerken (opsplitsen vaste planning)

Het kan voorkomen dat een medewerker eenmalig een keer op andere tijden of op een andere locatie/groep moet werken. Je wilt dan eenmalig afwijken van het vaste plan van deze medewerker. Bijvoorbeeld wanneer een medewerker een uur eerder naar huis kan of op een andere groep dan normaal staat. Middels het 'Bewerken' van het vaste plan bij deze medewerker kun je dit eenvoudig eenmalig doorvoeren. Je kan zelfs één dienst gemakkelijk opsplitsen in maximaal 3 losse diensten. Hoe werkt dit?

Het ruilen is vervangen

Vast plan van een medewerker eenmalig bewerken

Stap 1
Klik op 'Start'.

Stap 2
Klik op de knop 'Planning'.

Stap 3
Klik bij een medewerker op het vaste plan.

Stap 4
Klik op de knop 'Bewerken'.

Stap 5
Kies eerst in hoeveel delen je de planning wilt opsplitsen.
Dit kan in maximaal in 3 delen.
Je kunt vervolgens de planning naar wens instellen bij stap 6.

Stap 6
Stel de overige velden in:
  1. Datum
  2. Tijden
  3. Pauze
  4. Locatie
  5. Groep
Let op: in de individuele planning van de medewerker heb je ook de 'Bewerken' knop bij klikken op het vaste plan.

FAQ

1. Werkt het bewerken van een vast plan ook voor kinderen op deze manier?
Nee, omdat er bij kinderen vaak financiële consequenties zijn. Daarom gebruik je bij kinderen 'extra planning'.

2. Waarom heeft de 'Bewerken knop' de 'ruil knop' vervangen in maart 2024?
Met deze 'Bewerken' knop kun je het vaste plan eenvoudig langer of juist korter maken. Bij een ruiling was dit niet mogelijk, omdat de uren dan vast staan. Daarbij kan je het vaste plan gemakkelijk opsplitsen in meerdere delen met deze 'Bewerken' knop. Bijvoorbeeld wanneer de medewerker in de ochtend op een andere groep moet werken dan normaal.
Het bewerken van de planning geeft je dus meer flexibiliteit en gemak.

3. In hoeveel delen kan ik 1 vaste planning opsplitsen?
Maximaal 3 delen.

4. Moet ik nu dan geen flex en minder uren meer gebruiken?
Je kan de flex en minder uren nog gebruiken. Maar deze opties zal je minder hoeven te gebruiken, omdat je het vaste rooster gemakkelijk langer of korter kan maken met de 'Bewerken' knop. Het plannen via de 'Bewerken' knop geeft veel flexibiliteit en daardoor kan jij nog sneller en eenvoudiger plannen.

5. Hoe komt het in de planning te staan?
Het oorspronkelijke vaste rooster wordt als het ware 'uitgestuft' en er wordt een nieuwe planning(en) aangemaakt. Dit werkt hetzelfde als bij een ruiling,

6. Hoe ziet de medewerker dit in de Medewerker App?
De medewerker ziet dit in de Medewerker App als een bewerking van de planning.

7. Wat gebeurt er met de rest van het vaste rooster op andere dagen?
Dat wordt niet aanpast. Deze kun je altijd terugvinden onder 'Arbeidsrelatie' > 'Planning'.

8. Welke rollen zien deze 'Bewerken' knop?
  1. Planner
  2. Locatie manager
  3. Supervisor