Veiligheid en dataopslag in Bitcare

Veiligheid & dataopslag in Bitcare

Je wilt natuurlijk dat de privégegevens van de kind(eren, medewerkers en jezelf veilig en niet voor iedereen toegankelijk zijn. Bitcare vindt het vanzelfsprekend en van groot belang dat er vertrouwelijk wordt omgegaan met uw gegevens. Om je gerust te stellen hebben wij daarom een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet.

Dataopslag
Bitcare levert innovatieve online software (SaaS en Cloud-oplossingen) voor de Kinderopvang. Bitcare wordt gehost via Google. Dit houdt in dat de data (gegevens) versleuteld (encrypted) opgeslagen wordt in de Google Cloud en gedistribueerd wordt over meerdere Google datacenters (servers). De servers van Google zijn voorzien van allerhande backup en noodmaatregelen voor bijvoorbeeld de stroomtoevoer en brand. Monitoring op oneigenlijke toegang vindt 24/7 plaats. Daarbij garandeert Google een maandelijkse beschikbaarheid van Bitcare van 99,5%. Google voldoet aan de Europese wetgeving ten aanzien van data uitwisseling.

Veiligheid
Veilig inloggen is van het allergrootste belang. Bitcare heeft ervoor gekozen geen eigen gebruikersnamen en wachtwoorden vast te leggen. Wij hebben gekozen om dit aan betrouwbare partners uit te besteden, zoals Google-, Apple-, Facebook- en Microsoft. Je kunt bij Bitcare dan ook inloggen met jouw eigen ‘social login account’. Inloggen gebeurt zo veilig en je hoeft geen nieuw wachtwoord aan te maken om in jouw eigen omgeving van Bitcare te komen.

Bitcare hanteert bij de productontwikkeling strikte procedures voor het waarborgen van de toegang en privacy van de gebruikers. Zo wordt door het gebruik van verschillende rollen bepaald wat een gebruiker wel/niet mag zien/doen in Bitcare. Daarbij zorgen wij er ook voor dat de betreffende medewerker alleen de gegevens van zijn/haar ondersteunende kan inzien. Tevens ligt er ook een belangrijke rol bij de kinderopvang organisatie. Deze bepaalt namelijk welke medewerkers worden uitgenodigd en welke rechten zij krijgen.

Persoonsgegevens
Wil je meer weten over persoonsgegevens omdat je een nieuwe gebruiker bent? Of wil je meer weten over gebruikers en gegevens die wij opslaan? Bekijk dan deze helpfile: Persoonsgegevens & Bitcare.

Dataopslag
De data wordt betrouwbaar opgeslagen en Bitcare zal deze data alleen gebruiken voor het leveren van de Bitcare dienst. Je kunt hier meer over lezen in de VoorwaardenPrivacy beleid en Beveiligingsbeleid Op onze website (www.bitcare.com) kan je deze ook terugvinden.