Hoe kan ik verzoeken van ouders goedkeuren of afwijzen in Bitcare?

Verzoeken goedkeuren of afwijzen van ouders (via 'Planning' of 'Nog te doen')

Ouders sturen dagelijks verschillende verzoeken in via de app. Deze verzoeken kan je op verschillende manier goed- of afkeuren. In deze helpfile worden deze mogelijkheden aan je uitgelegd.

Afhankelijk van jouw instellingen kunnen ouders de volgende verzoeken doen:

• Verlof indienen (bijvoorbeeld vakantie)
  • Extra dagen inplannen
  • Flex dagen inplannen (alleen bij flex contract)
  • Ruildagen inplannen
  • Credit dagen inplannen
Er zijn twee manieren om deze verzoeken af te handelen:
  1. Via de individuele 'Planning' van het kind
  2. Via het tabje 'Nog te doen'

Optie 1: via de individuele 'Planning' van het kind

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2
Klik op 'Kinderen' en zoek het desbetreffende kind op.

Stap 3
Klik links op het tabblad 'Planning'. Hier zie je de verzoeken gearceerd staan (deze kan je ook terugvinden bij tabje 'Nog te doen').
Om deze verzoeken goed- of af te keuren klik je op de gearceerde balk. Ook kan je het verzoek bewerken en een eventuele notitie erbij schrijven. De ouder ontvangt bij openen van de Ouder App een melding of het verzoek goed- of afgekeurd is.

Optie 2: via het tabje 'Nog te doen'

Stap 1
Klik op 'Start' en klik op 'Nog te doen'

Stap 2
Hier zie je een overzicht van de open verzoeken. Om deze verzoeken goed- of af te keuren klik je rechts op het vinkje.

Stap 3
Vervolgens kan je het verzoek definitief goed- of afkeuren. Daarnaast kan je het verzoek bewerken en een eventuele notitie toevoegen. De ouder ontvangt bij openen van de Ouder App een melding of het verzoek goed- of afgekeurd is.

Tip!
Tevens is het mogelijk om alle verzoeken in één keer goed- of af te keuren. Hoe dit werkt wordt uitgelegd in deze helpfile en in deze video.