Verzoeken meerekenen in de planning op kind-leidster ratio

Verzoeken meerekenen in de planning op kind-leidster ratio

Om verzoeken van ouders snel en correct af te kunnen handelen is het belangrijk om een helder inzicht te hebben in het kind-leidster ratio van de betreffende dag. Je kan in de planning verzoeken laten meerekenen, zodat je direct inzicht hebt in het kind-leidster ratio. Op basis hiervan kan je vervolgens het verzoek goed- of afkeuren en hoef je nooit meer zelf te rekenen of het kan.


Verzoeken meerekenen in de planning/kind-leidster ratio

Stap 1
Klik op 'Start' en klik op de knop het startscherm op 'Planning'.

Stap 2
Bekijk in de planning of er nog verzoeken zijn. In onderstaand voorbeeld is er een verzoek die nog niet wordt meegerekend:
Dinsdag 24 augustus - Alex heeft een extra dag aangevraagd voor deze dag, maar het aantal kinderen voor deze dag staat nog steeds op 7 in de ochtend en 6 in de middag.




Stap 3
Klik naast de locatie waar de groepen staan op het symbool met regels en selecteer 'Verzoeken meetellen in de kind-leidster ratio'.



Stap 4
Bekijk de planning vervolgens opnieuw. Wanneer we nu opnieuw kijken naar het voorbeeld uit stap 2, zien we dat er in de ochtend en middag 1 kind extra wordt meegeteld, namelijk het extra verzoek van Alex.



Stap 5
Scrol naar beneden en kijk of het lukt en mag qua medewerkers op 24 augustus. Besluit vervolgens om het verzoek goed/af te keuren.
In dit geval zal er 1 medewerker bijgepland moeten worden of het verzoek afgekeurd moeten worden.


    • Related Articles

    • Actuele Kind-leidster ratio (BKR) | 1ratio

      Bitcare rekent voor de planning volgens de wettelijke regels van het Kind-leidster ratio (BKR) volgens 1ratio. Bitcare volgt eventuele wettelijke wijzigingen en voert deze door in de planning.
    • Verzoeken goedkeuren of afwijzen (via 'Planning' of 'Nog te doen')

      Ouders en medewerkers kunnen diverse verzoeken indienen via de app. Deze verzoeken kan je op verschillende manieren goed- of afkeuren. In deze helpfile leggen we je dit uit. Afhankelijk van de instellingen van jouw organisatie kunnen ouders de ...
    • Nieuwe planning - april 2022

      Met trots presenteren wij vandaag onze nieuwe planning aan jou! Eenvoudig en efficiënt plannen is van cruciaal belang in de kinderopvang. Om deze reden hebben wij de planning versneld en nog overzichtelijker gemaakt. Plannen met Bitcare wordt op deze ...
    • Waar zie ik alle verzoeken en aanvragen bij een kind terug?

      Er worden binnen de planning van het kind alleen actieve en toekomstige planningen getoond. Planningen uit het verleden (zogenaamd historische planningen) kan je nog wel inzien, alleen worden deze niet direct getoond. Met behulp van de onderstaande ...
    • Hoe zie ik de planning van een kind op de iPad?

      Stap 1 Open de Bitcare app. Stap 2 Druk op het logo van de groep waarin het kind zit (bij wie je een wijziging door wilt voeren).  Stap 3 Druk op de foto van het kind van wie je de planning wilt bekijken. Stap 4 Nu opent er een scherm waarop je de ...