Waar kan ik de extra / minder uren afhandeling instellen?

Waar kan ik de extra / minder uren afhandeling instellen?

Je kunt de voorkeur voor het afhandelen van extra gewerkte en minder gewerkte uren instellen binnen het bedrijf van je organisatie. Dit kan je doen door naar de bedrijfsinstellingen te gaan.

Stap 1
Log in op app.bitcare.com of als je al ingelogd bent klik je op 'Start'.

Stap 2
Op de startpagina klik je op 'Instellingen'.

Stap 3
Kies links in het menu voor het bedrijf waarvoor je de afhandeling van uren wilt instellen.

Stap 4
Ga boven in het scherm naar het tabblad 'Planning en tijdsregistratie'.

Wij onderscheiden de onderstaande contracttypen
Mensen die een contract met vaste werktijden hebben (standaard).
Mensen die een oproepcontract hebben.
Mensen die een min - max uren contract hebben.
Mensen die een jaar uren contract hebben.

Een voorbeeld wat je kunt instellen is het volgende
Bij vaste contracten doe je niks met de extra gewerkte uren.
Bij oproepkrachten worden de gewerkte uren uitbetaald.
Bij min/max contracten gaan de uren naar het plus min saldo en bij een Jaar uren contract doe je niets met de extra uren.Ook kan je in de bedrijfsinstellingen onder het tabblad 'Planning en tijdregistratie' een aantal andere instellingen instellen wanneer de tijdsregistratie aanstaat. Deze instellingen worden hieronder besproken.

Afwijking
Bij Afwijking kan je aangeven vanaf wanneer er een verschil wordt geregistreerd. 
Voorbeeld: De planning wordt tegen de tijdsregistratie afgezet en 'Afwijking' staat op een kwartier ingesteld. De planning van de medewerker begint op 8:00. De tijdregistratie begint op 8:07. Het verschil is 7 minuten. Hierdoor wordt er nog geen verschil geregistreerd, omdat de afwijking op een kwartier staat ingesteld. Pas na een kwartier zal het verschil geregistreerd worden. Hieronder in de tabel zie je meerdere voorbeelden om de 'Afwijking' inzichtelijker te maken.

In onderstaande tabel wordt voor het gemak geen pauze meegerekend. De Afwijking staat ingesteld op een half uur.

Incheck tijd
Uitcheck tijdTotaal aantal uurUitleg
8:0016:588:97 uurAfwijking wordt op een half uur berekend.
8:0017:169 uur

Er wordt hier 16 minuten extra geregistreerd, maar Afwijking staat op een half uur dus pas na 17:30 wordt er een verschil weergegeven.
8:0017:299 uur

Er wordt hier 29 minuten extra geregistreerd, maar Afwijking staat op een half uur dus pas na 17:30 wordt er een verschil weergegeven.
8:0017:329.50 uur

Er wordt 32 minuten extra geregistreerd. Dit geeft een verschil van een half uur omdat Afwijking op een half uur staat en de 30 minuten grens is overschreven.
8:0017:409.67 uur

Er wordt 40 minuten extra geregistreerd. Dit geeft een verschil van een half uur omdat Afwijking op een half uur staat en de 30 minuten grens is overschreven.

Afkappen
Bij Afkappen kan je aangeven hoe de tijdregistratie afgekapt moet worden. De registratie wordt afgekapt naar het dichtstbijzijnde kwartier. Dit kan het beste uitgelegd worden met behulp van een voorbeeld.
Voorbeeld: De planning wordt tegen de tijdsregistratie afgezet en Afkappen staat op een half uur. De medewerker heeft een planning tot 16:30, maar registreert zijn tijd tot 16:38. De planning wordt dan afgekapt alsof er tot 16:30 gewerkt is. Hij rond de registratie af naar het dichtstbijzijnde half uur. Hieronder in de tabel zie je meerdere voorbeelden om het Afkappen inzichtelijker te maken.

In onderstaande tabel wordt voor het gemak geen pauze meegerekend. De instelling voor Afkappen is op een kwartier gezet.

Incheck tijdUitcheck tijdTotaal aantal uurUitleg
7:5017:009.25 uur

De incheck registratie wordt afgekapt naar het dichtstbijzijnde kwartier. Dit is 7:45.
7:5517:009 uur

De incheck registratie wordt afgekapt naar het dichtstbijzijnde kwartier. Dit is 8:00
8:0317:009 uur

De incheck registratie wordt afgekapt naar het dichtstbijzijnde kwartier. Dit is 8:00
8:1217:008.75 uur

De incheck registratie wordt afgekapt naar het dichtstbijzijnde kwartier. Dit is 8:15
8:2417:008.50 uur

De incheck registratie wordt afgekapt naar het dichtstbijzijnde kwartier. Dit is 8:30.

Vergelijk
Achter Vergelijk wordt gekeken wat er tegen elkaar wordt afgezet om het verschil in gerealiseerde uren te bepalen. Voor meer informatie hierover, zie onze helpfile Waar kan ik extra of minder gewerkte uren controleren en afhandelen?

Inclusief pauze
Hier kan je instellen of de pauze door Bitcare automatisch moet worden overgenomen. Dit kan je op 'Ja' zetten wanneer het de bedoeling is dat medewerkers aan het begin van de dag in-klokken en aan het eind van de dag uitklokken. Wanneer medewerkers voor de pauzes uit moeten klokken, zet je deze optie op 'Nee'. Let op! Wanneer je dit niet doet, wordt de pauze twee keer berekend.