Waar moet ik op letten als een medewerker in dienst komt als DGA?

Waar moet ik op letten als een medewerker in dienst komt als DGA?

Als een medewerker in dienst wordt genomen als DGA, dan veranderen een aantal verzekeringen.
Een werknemer is verzekerd voor alle werknemersverzekeringen (WW, WAO, Whk etc.), een DGA heeft alleen een ingehouden bijdrage ZVW.

Als een medewerker DGA wordt, dan adviseren wij om de arbeidsrelatie van de huidige medewerker te laten eindigen. De medewerker wordt op deze manier inactief. Voeg daarna een nieuwe medewerker toe, met behulp van het + teken.
Bij het aanmaken van de medewerker kan je kiezen voor het type 'DGA' dit doe je in het derde scherm, nadat je de naam en de werktijden hebt ingevoerd. Wanneer je het type 'DGA' kiest, vult Bitcare automatisch de juiste instellingen voor de belasting in. Klik op volgende zodat de arbeidsrelatie wordt aangemaakt.

Je dient in het tabblad 'Instellingen belasting' alleen nog het 'Nummer inkomstenverhouding' te wijzigen naar 2. Dit is heel belangrijk voor een goede verwerking van de gegevens naar het UWV toe.

In de overige velden heeft Bitcare automatisch de volgende gegevens ingevuld:
  1. In het het veld 'Code dienstverband' staat "17 Loon DGA nv/bv, niet verzekerd"
  2. 'Uitzondering verzekering' staat op "C  - Directeur-grootaandeelhouder te staan"
  3. In het veld WW staat "Nee"
  4. In het veld ZW staat "Nee"
  5. In het veld WAO/IVA/WAO staat "Nee"
  6. In het veld ZVW staat "Ingehouden bijdrage".