Waarom moet ik toegang verlenen aan contactpersonen en andere persoonlijke informatie bij de registratie?

Waarom moet ik toegang verlenen aan contactpersonen en andere persoonlijke informatie bij de registratie?

Bitcare maakt bewust gebruik van bestaande 'identity providers' als Google, Microsoft, Facebook en Apple, want deze zijn het best in staat je gegevens veilig te bewaken. Bitcare heeft dus ook geen eigen gebruikersnamen en wachtwoorden.

Om gebruik te maken van één van deze 'identity providers' is het nodig dat je Bitcare toestemming geeft deze te gebruiken. Bitcare vraagt om minimale toegang tot je gegevens en gebruikt deze alleen om je als gebruiker te herkennen. Bitcare moet een standaardmelding tonen waarvoor je toestemming dient te geven. Deze melding kan per identity provider verschillen.

Bitcare gebruikt na toestemming alleen je naam en e-mailadres, zodat mocht het nodig zijn er contact met je opgenomen kan worden. We hanteren strenge privacy regels voor jouw en je kind en Bitcare zal nooit deze gegevens misbruiken. Bitcare heeft verder geen toegang tot je Google, Microsoft, Facebook of Apple account en de bovenstaande partijen hebben ook geen toegang tot de Bitcare gegevens.

Het is niet mogelijk in te loggen bij Bitcare zonder Bitcare toegang te geven bij Google, Microsoft, Facebook of Apple. Mocht je ondanks de uitleg dit niet willen doen dan kan je altijd een nieuw Google, Microsoft, Facebook of Apple account aanmaken zonder enige persoonlijke gegevens.

De volledige privacyverklaring kun je nalezen op onze website.