Wanneer moet ik een langdurige ziekmelding beter melden?

Wanneer je de eerste ziekmelding beter meldt, dan krijg je ook geen notificaties meer op basis van de eerste ziektedag. De eerste ziektedag is hierbij belangrijk, want hierop is de rest van het ziektetraject gebaseerd voor de Wet Verbetering Poortwachter.

We adviseren daarom om de 100% ziekmelding een einddatum te geven, dit kan met het potloodje in de planning in overzicht 'jaar'. Je vindt de ziekmelding onder het oranje bolletje 'Ziek'. Daarna kun je de gedeeltelijke ziekmelding toevoegen. Zodra de medewerker helemaal is hersteld, kun je de eerste ziekmelding beter melden. Alle herinneringen zullen dan ook stoppen.