Wat is het verschil tussen flexibel plannen, extra planning en bonus planning?

Wat is het verschil tussen flexibel plannen, extra planning en bonus planning?

In deze helpfile wordt uitgelegd wat het verschil is tussen:

  1. Flexibel plannen
  2. Extra plannen
  3. Bonus planningVerschil tussen flexibel plannen, extra planning en bonus planning

FLEX ROOSTER (PLANNING)
Let op: deze planning gebruik je enkel indien je factureert op basis van 'realisatie' (=in/uitklokken).
Flex planning wordt namelijk niet in rekening gebracht voor kinderen met een vast contract en extra planning wordt wel in rekening gebracht, mits er een extra prijs is aangemaakt. Flexibel inplannen wordt op de volgende manieren gebruikt:
  1. Kinderen flexibel inplannen met een prijs gebaseerd op realisatie oftewel een prijs gebaseerd op de in-en uitcheck. Dit kan zowel bij een flex- en vast contract met een gerealiseerde prijs.
  2. Kinderen met een vaste planning een dagje onbetaald in laten halen, wanneer het kind een dag niet kon komen, door middel van flexibel inplannen. (Let op: hier kan je het beste BONUS planning voor gebruiken.EXTRA PLANNING
Extra planning wordt het meest gebruikt bij kinderen die een dagje (of uren) extra komen met een vast contract. Hier wordt ook vaak gebruik gemaakt van een vaste prijs. Let op: er dient dan altijd en extra aanwezigheidsprijs in het contract te staan bij dit kind. De extra dag wordt anders niet in rekening gebracht. Het voordeel van een extra prijs is dat deze hoger, gelijk of lager kan liggen dan de huidige dagprijs. Voor het invoeren van een extra prijs verwijzen wij je door naar de volgende helpfile: Extra aanwezigheidsprijs invoeren.


BONUS PLANNING
Bonusdagen kan je ideaal gebruiken als wendagen of wanneer een kind ziek of met vakantie is geweest en deze dagen onbetaald op een ander moment in mag halen. Let op: Bonusdagen worden niet in rekening gebracht (behalve als je een prijs op 'realisatie' hebt').
Voor het invoeren van een bonus planning (wendag) verwijzen wij je door naar de volgende helpfile: Bonus planning invoeren.