Oplossing inlogproblemen

Soms lukt het ouders of medewerkers niet om in te loggen in Bitcare. Dat is hartstikke vervelend natuurlijk. Bitcare krijgt hier veel vragen over, maar in de meeste gevallen is dit heel makkelijk door de opvang zelf op te lossen. Simpelweg door de ouder / medewerkers opnieuw uit te nodigen. Dit is de snelste en makkelijkste methode, aangezien Bitcare niet bevoegd is om ouders / medewerkers uit te nodigen vanwege privacy redenen. Het opnieuw uitnodigen kan verder geen kwaad. Bekijk het onderstaande stappenplan wat je in dit geval het beste zelf kunt doen.

Oorzaken van niet kunnen inloggen:

1. Ouder / medewerker is nog niet uitgenodigd
  2. Ouder / medewerker heeft de uitnodiging nog niet geaccepteerd / niet volledig geregistreerd
  3. De uitnodiging is niet meer geldig
  4. Ouder / medewerker weet zijn/haar account niet meer
  5. Ouder / medewerker gebruikt verkeerde knop
  6. Ouder / medewerker weet zijn/haar wachtwoord niet meer
  7. Ouder / medewerker gebruikt de verkeerde app
  8. Ouder / medewerker is niet meer actief of (kind) contract is niet meer actief
  9. Medewerker heeft geen rol
De meest voorkomende inlogproblemen (punt 1 t/m 6) kun je dus als opvang zelf snel oplossen door de ouder / medewerker opnieuw uit te nodigen. Dit werkt als volgt:

Stap 1

Bekijk eerst of de ouder / medewerker inlogrechten heeft. Dit kan door op het tandwieltje te klikken achter de naam.
  1. Wanneer je 'Inlogrechten intrekken' ziet staan, dan kun je door naar stap 2.

1. Wanneer je 'Uitnodigen voor toegang' of 'Opnieuw uitnodigen' ziet staan, dan kun je direct de ouder / medewerker zelf opnieuw uitnodigen.

Stap 2
Klik op 'Inlogrechten intrekken'.

Stap 3
Nodig de ouder / medewerker opnieuw uit door op 'Uitnodigen voor toegang' te klikken.

Stap 4
De ouder / medewerker ontvangt een nieuwe uitnodiging in zijn/haar mail en kan zich (opnieuw) registreren. Voor het creĆ«ren van een account kan gekozen worden uit de onderstaande opties:

Door deze stappen te volgen kun je als je opvang snel ouders / medewerkers helpen wanneer het niet lukt met het inloggen.