De Bitcare app is dusdanig ontwikkeld dat u gewoon door kunt werken als internet tijdelijk uitvalt of als u net buiten het bereik bent van het draadloze netwerk. U kunt echter niet inloggen op de app als internet een langere tijd is uitgevallen, vanwege het risico dat u dan aan de slag gaat met oude data. Ook kunt u geen kinderen ziek melden of verlof en extra dagen invoeren.

Op het moment dat er weer verbinding is met het draadloze netwerk, worden de gegevens die u hebt ingevoerd in de periode dat u offline werkte automatisch geupdated naar het digitale dagboek en Bitcare op het web.