Wat houden de verschillende factuurstatussen in?

Bitcare werkt met de volgende statussen:

Concept: Wanneer de facturen worden aangemaakt komen ze eerst op de status concept te staan. Deze concept facturen kunnen gecontroleerd worden en bewerkt door op het factuurnummer te klikken. Nadat je de facturen hebt gecontroleerd selecteer je de factuur en klik je op ‘Verwerk facturen'.

Open: Concept facturen die zijn verwerkt. Deze facturen zijn verwerkt en verzonden naar de ouders die op e-mail staan. Wanneer je wilt incasseren dan klik je op ‘Incasso’.

Geïncasseerd: Wanneer het incassobestand is aangemaakt krijgen de facturen de status ‘Geïncasseerd’.

Betaald: Wanneer je het geld hebt ontvangen kun je de facturen als ‘Betaald’ registreren. Dit kan door de factuur/facturen te selecteren en te klikken op ‘Registreer betaling’.

Achterstallig: Wanneer er niet betaald is binnen de vervaldatum dan krijgen de facturen automatisch de status ‘Achterstallig’.

Niet-inbare schulden: Dit zijn schulden die niet meer te innen zijn bij de ouders. Om dit vast te leggen klik je op het factuurnummer om de factuur te openen. Vervolgens klik je op de optie 'Registreer betaling'. Hier zie je de optie om de factuur te registreren als 'Niet-inbare schulden'.

Gesloten: Je kunt ervoor kiezen om ‘Niet-inbare schulden’ de status gesloten te geven. Facturen die je hebt gecrediteerd krijgen ook de status gesloten.