Sinds maart 2016 zijn de planningsmogelijkheden met Bitcare aanzienlijk groter geworden. Zo kun je nu eenvoudig aangeven of een planning geldig is voor een heel jaar (52 weken) of alleen vakantie weken (bijvoorbeeld 12 vakantieweken) of alleen schoolweken (bijvoorbeeld 40 schoolweken). Er zijn oneindig veel combinaties mogelijk en hieronder vindt u verschillende scenario's qua planning die we vaak tegen komen in de praktijk.

Scenario:MaandagDinsdagWoensdagDonderdagVrijdag

1) Jaarplanning (52 weken) op één locatie

15:00 -18:00

op Locatie A

2) Jaarplanning voor 52 weken op twee verschillende locaties

15:00 -18:00

op Locatie A

12:00 - 18:00

op Locatie B

3) Planning voor 40 schoolweken op één locatie

15:00 -18:00

op Locatie A

4) Planning voor 40 schoolweken op twee verschillende locaties

15:00 -18:00

op Locatie A

12:00 - 18:00

op Locatie B

5) Planning voor 40 schoolweken inclusief vakantieopvang 12 weken

15:00 -18:00

op Locatie A tijdens schoolweken

+

08:00 -18:00

op Locatie B tijdens vakantieweken

6) Planning voor 40 schoolweken inclusief vakantieopvang 6 weken exclusief zomervakantie

15:00 -18:00

op Locatie A tijdens schoolweken

+

08:00 -18:00

op Locatie B tijdens vakantieweken behalve in de zomervakantie

7) Om-de-week planning (even weken) voor 40 schoolweken inclusief vakantieopvang 12 weken

15:00 -18:00

op Locatie A

op de even weken

+

08:00 -18:00

op Locatie B tijdens vakantieweken

8) Om-de-week planning (even weken) voor 40 schoolweken  inclusief VSO opvang voor 40 schoolweken inclusief vakantieopvang 12 weken

9) Om-de-week planning (even weken) voor 40 schoolweken inclusief VSO opvang voor 40 schoolweken inclusief vakantieopvang 12 weken

1) Jaarplanning (52 weken) op één locatie

Stap 1

Navigeer naar het desbetreffende kind (in dit geval Lucy Luikens) wat een planning heeft op 'Locatie A'.

Stap 2

Klik op 'Contracten' om de vaste planning van Lucy Luikens in te zien

Stap 3

Als er al een vaste planningsregel staat die u wilt bewerken dan klikt op het potloodje.

Stap 4

- Vul de data (= start- en einddatum van het contract) in

- Selecteer de locatie. In dit geval 'Locatie A'

- Selecteer de groep

- Vervolgens kunt u een pakket selecteren (wanneer pakketten ingesteld zijn in de 'Algemene instellingen'). In dit geval 'geen'.

- Tot slot geeft u aan of het pakket geldig is gedurende 'Schooldagen' of 'Vakantiedgen'. In dit geval 'Schooldagen'.

- Klik op 'Volgende'

Stap 5

Geef de planning in door de balkjes te verschuiven. In dit geval op de maandag, dinsdag en donderdag van 15:00 tot 18:00 uur.

Stap 6

Om de planning op 'Locatie B' toe te voegen klikt u rechts op het plusje.

Stap 7

U kiest voor 'Vast rooster' en klikt op 'Volgende'.

Stap 8

- Vul de data (= start- en einddatum van het contract) in

- Selecteer de locatie. In dit geval 'Locatie B'

- Selecteer de groep

- Vervolgens kunt u een pakket selecteren (wanneer pakketten ingesteld zijn in de 'Algemene instellingen'). In dit geval 'geen'.

- Tot slot geeft u aan of het pakket geldig is gedurende 'Schooldagen' of 'Vakantiedagen'. In dit geval 'Schooldagen'.

- Klik op 'Volgende'

Stap 9

Geef de planning in door de balkjes te verschuiven. In dit geval op de woensdag en vrijdag van 12:00 tot 18:00 uur.

Beide planningsregels met de juiste dagen en tijden voor 'Locatie A' en 'Locate B' zullen nu zichtbaar zijn in het contract.

Ook kan er gepland worden over meerdere locaties,