Hoe kan ik in één keer meerdere prijzen aanpassen voor kinderen (prijsstijging)?


Mocht u een nieuw tarief gaan hanteren en dit niet per kind in willen stellen dan kan dat met Bitcare. 


Voor een video uitleg hierover klik hier

 

Stap 1

Navigeer naar de 'Instellingen'.

 


 

Stap 2

Vervolgens klikt u op de locatie waarvoor u de instellingen wilt wijzigen.


Stap 3

Klik op de sectie 'Prijzen'. 


Stap 4

Door op 'Prijzen bijwerken' te klikken kan er een prijs voor meerdere kinderen aangepast worden. Bij verschillende uurprijzen voor bijvoorbeeld het kinderdagverblijf en de BSO kunt u deze handeling herhalen per locatie.

 


 


Stap 5

Selecteer om welke aanwezigheidsprijs ('Aanwezigheid' of de 'Extra aanwezigheid') het gaat en stel de nieuwe prijs en ingangsdatum in. 


Let op: begin altijd met de hoogste prijs. Wij raden dit aan omdat alle prijzen van dezelfde waarde worden veranderd. Stel uw opvang heeft een prijs van € 6,50 en een prijs van € 7,00 en u wilt alle prijzen verhogen met € 0,50. Wanneer u begint met de prijs van € 6,50 te verhogen naar € 7,00 en daarna de prijzen van € 7,00 naar € 7,50, dan neemt Bitcare alle prijzen mee in deze tweede verhoging. Dus ook de al verhoogde prijzen van € 6,50 naar € 7,00. Begin daarom altijd met de hoogste prijs.


Let op: wanneer de huidige prijs €6,85 is en u verhoogt deze naar €6,90, dan worden alle huidige prijzen van €6,85 aangepast per de geselecteerde datum. Dit betekent dat de oude prijzen nog gewoon zichtbaar blijven, maar na de ingevoerde datum niet meer geldig zijn. De nieuwe prijzen zijn de toekomstige prijzen.


Stap 6

Klik op 'Volgende' en klik op 'Bewaar'.


Via het rapport 'Prijslijst' kunt u controleren of de prijzen juist zijn aangepast. 


Let op: selecteer de juiste maand voor dit rapport, dit is de maand wanneer de nieuwe prijzen gaan gelden.
Tot slot moet u niet vergeten om ook de prijs voor de nieuwe kinderen standaard goed te zetten. 


Stap 1

Navigeer naar de 'Locatie instellingen'.


Stap 2

Klik op 'Prijzen'.


Stap 3

Stel de nieuwe 'Aanwezigheid prijs' en 'Extra aanwezigheid prijs' in voor de nieuwe kinderen die u toe gaat voegen. Deze kunnen uiteraard bij aanmaak van het kind ook nog gewijzigd worden. Stap 4

Klik op 'Bewaar'.