Dubbel contact (kind of ouder) samenvoegen

Het komt regelmatig voor dat ouders twee keer aangemaakt worden in Bitcare en daarmee dus dubbel. Ouders hoeven maar één keer aangemaakt te worden ongeacht het aantal kinderen van deze ouders. Ouders kunnen namelijk in één profiel al hun eigen kinderen volgen. Bij de aanmaak van het kind dient u te kiezen voor 'Bestaande ouder'. Mocht u dit toch vergeten zijn, dan kunt u deze ouders samenvoegen tot één profiel. Wij willen graag wel benadrukken dat hier zorgvuldig mee omgegaan dient te worden. Eenmaal samengevoegd is er geen weg terug meer.

Stap 1

Navigeer naar de ouder.

Let op: navigeer naar de ouder met inlogrechten. U dient deze namelijk samen te voegen met de ouder zonder inlogrechten. Mocht de ouder er dubbel in staan en bij beide inlogrechten hebben, dan gaat u naar de ouder waar de meeste gegevens zijn ingevoerd.

Stap 2

Bovenin het profiel klikt u op het tandwiel naast de naam.

Stap 3

Klik op 'Samenvoegen'.

Stap 4

U kunt vervolgens de naam van het contact invoeren welke u wilt samenvoegen (dit is dus dezelfde naam).

Let op: u voegt op deze wijze de ouder in Bitcare samen en zal vervolgens nog maar één keer bestaan in Bitcare.

Stap 5

Controleer altijd nog of de gegevens nu correct zijn samengevoegd.

Let op: bij het samenvoegen van een kind staan er vaak dubbele contracten in. Controleer dit dus goed en verwijder daar waar nodig het dubbele contract. Mochten er al gegevens geregistreerd zijn op het contract (facturen, verlof, planningsverzoeken), dan geef je een van de twee contracten een einddatum.