Mentor toewijzen aan een kind

Volgens de wetgeving is het verplicht om een mentor toe te wijzen aan een kind. De mentor volgt de ontwikkeling van een kind. Onderstaand wordt uitgelegd hoe u de mentor kunt vastleggen binnen Bitcare, zodat deze ook gelijk zichtbaar is op de Ouder App.

Een mentor toewijzen aan een kind werkt als volgt:

Stap 1

Navigeer naar het kind.

Stap 2

Klik links op 'Relaties'.

Stap 3

Klik op het '+' om een relatie toe te voegen:

Stap 4

• Relatie: Kies hier voor 'Mentor'.
  • Type: 'Bestaand' wanneer deze medewerker/mentor al in het systeem staan en anders 'Creëer nieuw'.
  • Relatie: Typ hier de naam van de medewerker/mentor.

Stap 5

Klik op 'Bewaar'.

Let op: Ouders zien via de website ook wie de mentor is van deze kinderen bij 'Relaties'.

Rapportages

Binnen de rapportages kunt u bekijken welke kinderen er gekoppeld zijn aan een mentor. Er zijn binnen Bitcare twee rapporten beschikbaar met betrekking tot het mentorschap.

1. Rapport Mentors

Het rapport ‘Mentees’ laat een lijst van alle actieve medewerkers binnen Bitcare zien. Achter de naam van de medewerker worden de mentee(s) weergegeven.

2 Rapport Mentees

In dit rapport worden de actieve kinderen zichtbaar met de gekoppelde mentor van het kind. Wanneer de mentor kolom leeg is betekent dit dat er nog geen mentor gekoppeld is aan dit kind.