Hoe werkt de verlofopbouw bij min/max contracten?

De verlofopbouw bij mensen met een min/max contract werkt anders dan bij mensen met een vast contract. Bij mensen met een vast contract wordt het verlofopbouw berekend aan de hand van de FTE en het aantal maanden dat de werknemer werkzaam is tot het einde van het jaar. Bij werknemers met een min/max contract wordt de verlofopbouw berekend aan de hand van het aantal gewerkte uren. Hier zijn een aantal instellingen van belang:


- De instellingen op organisatieniveau. Onder het tabblad 'Verlof en verzuim' bij de instellingen van de organisatie kunt u instellen hoe u het verlofopbouw regelt voor voltijders. 


- De instellingen op persoonlijk niveau: Wanneer een werknemer een min/max contract heeft van 8.00u -32.00u per week, is het van belang dat in de afspraken van deze medewerker het minimaal aantal uren wordt ingevoerd. In dit geval 8.00 uur. 


- Planning/afhandelen: Wanneer u zich bij de planning van de medewerker bevindt, kiest u het tabblad 'Afhandelen'. Hier moeten alle uren die gemaakt zijn aan het einde van de week afgehandeld worden. Aan de hand van deze afgehandelde uren wordt de verlofopbouw berekend.