Hoe kan ik als ouder een credit uren aanvragen? (inhaaluren/tegoed voor verlof/ziekte/nat. feestdagen)

Binnen Bitcare kunnen ouders credit uren aanvragen wanneer uw kinderopvang deze optie vrijgegeven heeft. Wanneer uw kind op vaste dagen naar de kinderopvang komt, dient u vaak een vast bedrag per maand te betalen. Het kan voorkomen dat u door omstandigheden minder dagen heeft afgenomen dan waar u als ouder voor heeft moeten betalen. Mogelijke oorzaken zijn nationale feestdagen, verlof en ziekte. Als de kinderopvang werkt met credit planning dan bouwt u mogelijk credit uren op voor nationale feestdagen en/of verlof en/of ziekte. Dit zijn dagen waarvoor u betaald hebt, maar niet bent gekomen.

Hoe werken de credit uren?

1. Het kinderdagverblijf geeft aan of er gewerkt wordt met credit uren. Als u voor alle opties (verlof, ziekte en feestdagen) credit uren opbouwt dan krijgt u opbouw zodra uw kind op een van de geplande dagen ziek of afwezig is geweest. Als de geplande dag op een feestdag valt bouwt u hier ook credit uren voor op als dit van toepassing is op het reglement van het kinderdagverblijf.

2. Maandag 15 juni staat uw kind gepland van 08:00-16:00, maar helaas is uw kind die dag ziek. U voert een ziekmelding in via de Bitcare app voor Ouders. Vervolgens bouwt u hierdoor 8 credit uren op die u op een later moment in kunt halen.

3. Aangezien u door de ziekte van uw kind zelf niet kon gaan werken op maandag 15 juni heeft u geruild met een collega en gaat u werken op woensdag 17 juni. U heeft wel kinderopvang nodig voor deze dag. U vraagt een credit planning aan van 08:00-16:00 op woensdag 17 juni. Hierdoor komt uw credit uren saldo weer op 0 te staan.

4. Het kinderdagverblijf gaat kijken of er plek is om uw kind op te vangen en keurt het verzoek goed of af. Hier krijgt u een melding van op uw telefoon. Het verzoek is gelukkig goedgekeurd en uw kind wordt woensdag 17 juni opgevangen, zonder dat dit u extra geld kost!

Let op: credit uren zijn een jaar lang geldig tot 31 december en kunnen niet meegenomen worden naar het volgende jaar,

Credit uren aanvragen via de Bitcare app voor Ouders

Stap 1

Log in op de Bitcare app voor Ouders of download de app als u hier nog geen gebruik van maakt.
Help file voor downloaden van de app: Hoe download ik de Bitcare app voor Ouders?

Stap 2

Druk op uw kind en op het tabblad 'Planning' binnen de app en selecteer de dag waarvoor u verlof of ziekte wil melden. Credit uren voor feestdagen worden automatisch toegewezen aan het saldo als de feestdag geweest is.

Let op: u krijgt voor de feestdag geen saldo als uw kind op de dag van de feestdag normaal geen planning heeft.

Stap 3

Selecteer de dag dat uw kind afwezig is en druk rechtsboven op het '+'. In dit voorbeeld is David Bronson ziek op maandag 15 juni. De ziekte wordt ingevoerd voor deze dag. David had deze dag 8 uur aanwezig geweest en bouwt hierdoor 8 credit uren op.

Stap 4

Zodra u gebruik wilt maken van de credit planning gaat u naar hetzelfde scherm waar u de planning kunt aanvragen of wijzigen. U drukt op het '+' rechtsboven en kiest voor 'Credit planning'.

Stap 5

Hier voert u in wanneer en op welke locatie u de credit planning wilt inhalen. Bij het aanvragen ziet u ook hoeveel credit uren u nog heeft.

Let op: u kunt nooit meer credit planning aanvragen dan het aantal resterende credit uren saldo.

Stap 6

Zodra de credit planning is goed- of afgekeurd door het kinderdagverblijf ontvangt u hier een notificatie van op de Bitcare app voor Ouders. Als u in de planning van uw kind kijkt kunt u ook zien dat de dag is goed/afgekeurd doordat deze niet meer gestreept wordt weergegeven.

Credit uren aanvragen via het web

Stap 1

Ga naar https://app.bitcare.com en of klik op 'Home' als u al bent ingelogd.

Stap 2

Voer in waarom uw kind afwezig is. Dit kan verlof of ziekte zijn. Credit uren voor feestdagen worden automatisch toegewezen aan het saldo als de feestdag geweest is. U krijgt voor de feestdag geen saldo als uw kind op de dag van de feestdag normaal geen planning heeft.

Stap 3

Vul verlof of ziekte in voor uw kind. In onderstaand voorbeeld is gekozen om verlof aan te vragen. David is 8 uur afwezig op 1 juni 2017.

Let op: het credit uren saldo wordt pas aangevuld met de afwezigheid van 1 juni op het moment dat de datum gepasseerd is. Credit uren worden nooit vooraf verkregen.

Stap 4

Nadat 1 juni 2017 is gepasseerd heeft u een credit uren saldo van 8 uur. U wilt op 24 juni 2017 graag dat David opgevangen wordt van 08:00-16:00. U gaat voor deze dag dus een credit planning aanvragen. Bij de opties uit stap 2 ziet u nu ook de optie 'Credit' staan. Deze optie klikt u aan.

Stap 5

Hier voert u in hoeveel uren u wilt inhalen en op welke datum. U kunt niet meer uren aanvragen dan uw saldo. Bij de aanvraag ziet u ook staan wat uw huidige saldo aan credit uren is. U voert de aanvraag in en klikt op 'Bewaar'.

Stap 6

Uw aanvraag komt binnen bij het kinderdagverblijf. Als het kinderdagverblijf de aanvraag heeft goed- of afgekeurd ontvangt u hier rechtsboven bij het '!' een notificatie van.

Via het tabblad 'Planning' via 'Jaar' kunt u ook het credit saldo bekijken.

Vragen over credit uren

1. Wanneer krijg ik de credit uren toegewezen?
    U krijgt alleen credit uren voor dagen die in het verleden liggen. Dit is bewust zo gedaan om het overzichtelijk te houden voor de planning binnen het kinderdagverblijf. Als de dag in het verleden ligt heeft u ook pas recht op de credit uren, omdat het dan zeker is dat uw kind de betaalde dag niet is gekomen.

2. Wanneer worden de aangevraagde credit uren van het openstaande saldo afgetrokken?
    Zodra u de aanvraag heeft ingediend worden de uren in mindering gebracht op het openstaande credit uren saldo.

3. Is het mogelijk om een negatief credit uren saldo te hebben?
    Een negatief credit uren saldo is niet mogelijk. U kunt nooit meer credit uren aanvragen dan het openstaande saldo.

4. Hoe bouw ik credit uren op?
    Dit is afhankelijk van het kinderdagverblijf. Ieder kinderdagverblijf kan bepalen of er gewerkt wordt met credit uren. Als er gewerkt wordt met credit uren kan het kinderdagverblijf aangeven of de opbouw is bij feestdagen, ziekte en verlof. Per optie kan het kinderdagverblijf aangeven of hier credit uren opbouw voor wordt gegeven. Er worden alleen credit uren gegeven als uw kind op de dag oorspronkelijk een planning had.

5. Per wanneer bouw ik de credit uren op?
    Dit is afhankelijk van het kinderdagverblijf. Het kinderdagverblijf mag aangeven vanaf welke datum er credit uren worden opgebouwd en voor wat voor dagen (ziekte / verlof / nationale feestdagen).